Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Amikor a fa az erősebb

Tovább


Varázslatos éttermek: fészekben a fa tetején

Milyen lehet a madarak élete egy trópusi szigeten? Thaiföldön ezt is kipróbálhatod. Soneva Kiri üdülőhely étterme különleges szolgáltatást kínál. A hosszú falépcsőkön felsétálva fából és vesszőből font, madárfészekre emlékeztető kis bokszokra várják a vacsorázókat. Miután a vendégek elfoglalták a helyüket, a fészkeket felhúzzák öt méter magasra, ahonnan káprázatos kilátás nyílik a tengerre és a szigetre. A felszolgálás természetesen nem maradhat el, a pincérek, drótkötélpályán érkeznek. a fészek melletti kis teraszra.

Tovább


Hobbitfalva

Tovább


Ahol jó élni: A varázslatos Giethorn

Hollandia talán legvarázslatosabb települése. Egy falu, ahol se utak, se autók nincsenek, csak csatornák és csónakok. Ez Hollandia Velencéje: Giethoorn.

Persze ez ma már csak költői túlzás, hogy nincsenek utak, mert a település terjeszkedik, de nem is oly rég még igaz volt.

Ezen az asztalsimaságú területen 1170-ben egy nagy árvíz pusztított, és szinte minden elpusztult.

Tovább


Legkirályabb órák matek-kockáknak

A matematikáért rajongó óratervezők mindent elkövetnek azért, hogy ne lehessen egyszerűen leolvasni az időt. Ezt az egyszerű számsort egytől tizenkettőig hogyan lehet lecserélni valamilyen furmányos feladványra.

Karórák:

Csak prímszámok

Na ezt fejtsd meg: minden szám egy képlet. Mindez fekete iskolai táblán, krétával.

Tovább


Hagyjatok békén a foszforos kullanccsal

Mint minden tavasszal, most is megkaptam a szokásos gyufa-kullancs levelet is. Ez a levél nem hoax, csak alapjában téves. Jöjjön a megfejtés. De először nézzük a levelet:

"Praktikus, aktuális tanács. (Kaptam, közzé teszem.) Régi , őrségi (az Őrségben élünk, rengeteg kullanccsal,de itt senki nem fél...már hozzánk tartoznak!) A kullancs eltávolítási technikát szeretnék Önökkel megosztani! A belénk fúródott kullancsot minden erőszak nélkül egy szál gyufával, könnyedén eltávolíthatjuk!

Tovább


Élő templom

Nemrég bukkantam erre a fotósorozatra. Sajnos semmilyen információ nem volt mellette, hogy mi készül itt. Feltűnő, hogy fákat nagyon gondos rendben, négyzethálósan ültették, és állványzattal ügyelnek a megfelelő növekedésre. Az évekkel később készült képek végül magyarázatot adtak. Az ismeretlen alkotó élő fákból épít templomot.

Tovább


Hatmillió gyufaszál

Hatmillió gyufaszál. Ennyiből épült fel a rilai kolostor makettje. A híres bolgár ortodox kolostor replikáját a neves bolgár művész, Plamen Ignatov készítette. Ehhez apró kövekre, fadarabokra, és hatmillió gyufaszálra volt szüksége. Az építés 16 évig tartott. A csodálatos munka a szófiai régészeti múzeumban tekinthető meg.

Tovább


Csodálatos pénzfák

Angliában, az erdőkben sétálva pénzfákra bukkanhatunk. Ezek jellemzően régi, kivágott vagy kidőlt fatörzsek, amelyek tüskések az érméktől. Ezer és tízerzerszámra állnak ki a fából a megzöldült, megfeketedett, elgörbült, kicsorbult érmék. A fák körül mindig találhatunk köveket is, amelyekkel a járókelők beverhetik a fatörzsbe saját érméiket.

Tovább


Krétarajz-csodák

Sok olyan művészt találhatunk a nagyvárosok sétáló utcáiban, akik néhány krétával az aszfalton nagyobb varázslatra képesek, mint más művészek olajfestékkel a vásznon. Néhány különleges alkotás.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog