Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szobrok uszadékfából

Egy vízparti séta, egy kis fantázia, egy kis kézügyesség, és ez születik belőle.

Tovább


Jégszobrász-világbajnokság

Egy kis felüdülés ebben a kánikulában:az alaszkai Farbanksban rendezik meg minden évben a jégszobrász világbajnokságot.

Tovább


Dübörgő őserő: Dettifoss-vízesés

Ha emlékszel a Prometheus című film nyitójelentére:


A földönkívüli nem igazi, de a vízesés annál inkább. Ez a Dettifoss-vízesés.

Tovább


Így készül a lázadók maszkja

Guy Fawkes a történelem egyik legérdekesebb alakja gonosz merénylőből 400 év alatt szabadsághős lett. Ma minden tüntetésen őt látni, bárhova mész a világban.

1605. november 5-én, nem sokkal éjfél után tartóztatták le Guy Fawkes-t egy, a londoni Westminster-palota közelében található pincében, ahol a férfi összesen 36 hordó puskaport őrzött. Fawkes elfogásával lepleződött le a híres "lőpor-összeesküvés", melynek résztvevői a néhány órával később összeülő parlament és I. Jakab angol király (ur. 1603-1625) felrobbantására készültek. Felségárulás vádjával fogták perbe, és rövid tárgyalás után kötél általi halálra ítélték. Az ítéletet 1606. január 31-én hajtották végre.

Tovább


Így alszanak lógva a hegymászók

Nem lehet mindig vízszintes felületet találni. Van amikor egy függőleges sziklafal közepén éri az este a mászókat. Akkor is kell aludni. Néhány tipikus megoldás.

Tovább


Hajón úszó erdő

A hajóroncsot meghódította a természet.

Mintha valahol a vadregényes dzsungelben, egy ismeretlen folyó partján lennénk.

Ausztrália, Sidney, Homebush-öböl. A látszat ellenére a kép egy világváros közepén készült.

Tovább


A legszebb vasút városa

Ha létezne lenyűgöző vasutak ranglistája, a Wuppertal Schwebebahn biztos dobogós lenne.

Wuppertal Németország Észak-Rajna-Vesztfália tartományában található, a régió gazdasági és kulturális központja. A Wupper-patak partján, a Wupper-völgyben fekszik.


Nagyobb térképre váltás

Wuppertal csak jó 80 éve szerepel a térképen; előtte azonban már régóta létezett Elberfeld és Barmen nagyvárosok, valamint a kisebb Ronsdorf, Cronenberg és Vohwinkel, amelyekből 1929-ben Barmen-Elberfeld néven egyetlen települést hoztak létre. 1930-ban, egy népszavazást követően a települést Wuppertalnak keresztelték át, ami teljesen találó: A város a Wupper völgyében fekszik. Ez az egyesítés meglátszik a mai városképen. Ma is két központja van a városnak: Elberfeld és Barmen.

Tovább


Az elpusztíthatatlan pagoda

Nem tudta elpusztítani tűz, földrengés, ember. A kínai építészet 1000 éves rejtélye.

Tovább


Kutya négy műlábbal

Ennek a coloradoi kutyának nagyon rosszul indult az élete. Kóborló anyja a kölykökkel egy elhagyott ház pincéjébe húzódott be. Azonban azon a téli éjszakán nagyon hideg volt, és a pincében megfagyott az a pocsolya, amelyikbe az egyik kölyök belefeküdt. Másnap találták meg, de addigra már elfagyott mind a négy lába, a farka, az orra egy része, és az egyik füle. A kölyköt megműtötték, amputálták a lefagyott részeket. Miután felépült, négy új műlábat kapott. Noki'o azóta is boldogan él gazdájával.

Tovább


Hihetetlen könyvszobrász

Úgy bánik a könyvvel, mint a márvánnyal: szobrot farag belőle.

Guy Laramee, Quebecben élő kanadai művész, elképesztő térhatású látképeket farag ki egymásra rakott könyvekvől. A könyvkupaccal úgy bániik, mintha egy márványtömb lenne.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog