Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Pejcsuan Földrengés Múzeum

A néptelen város lett monumentális emlékművé.

Kína Szecsuán Pejcsuán földrengés

Tovább


San Francisco a földrengés után és ma

Shaun Clower 25 lenyűgöző kompozitfotója. Egy képen az 1906-os földrengés utáni, és a mai város. A világ érdekes San Francisco 1906 földrengés ma

Tovább


Grönlandi cunami

Négy évvel a földrengés és a szökőár után kerültek elő videók a katasztrófáról. Cunami volt vagy megacunami?grönland földrengés cunami megacunami

Tovább


Fantomrengések

Amikor nem veszünk észre egy óriási földrengést.földrengés fantomrezgés Törökország

Tovább


Katasztrófa előtt és után

Semmi sem érzékeltetheti jobban egy földrengés pusztítását, mint a katasztrófa előtt és után készített képek.A világ érdekes Olaszország földrengés

Tovább


Nepál egy évvel az óriási földrengés után

Már egy év telt el azóta, hogy egy hatalmas földrengés óriási pusztítást végzet Nepálban. A Himalájában fekvő államra a Richter skála szerinti 7,3 erősséggel lesújtó földrengésben legalább 1000 személy lelte halálát, több ezer volt a sebesültek száma, megszámlálhatatlan épület omlott össze vagy sérült meg súlyosan. De a nepáliak nem adták fel, ha lassan is, de megindult az élet, és folyik a helyreállítás. A képek napjainkban és egy évvel ezelőtt készültek ugyanazokon a helyeken.A világ érdekes Nepál földrengés után

A világ érdekes Nepál földrengés után

Tovább


Kobe Luminarie fesztivál

Japán legszebb fényfesztiválja a nagy földrengés áldozatainak emlékére.

A világ érdekes Kobe Japán földrengés fény fesztivál Luminarie

Tovább


Múlt a jelenben

Shawn Clover elképesztő fotósorozatot adott ki 1906 + 2010: A földrengés keveredése. 1906-ban a város történetének legnagyobb földrengése rázta meg San Fransiscot, amely a város nagy részét lerombolta. Clover a városi levéltárban bukkant a földrengés után készült fotókra. Megkereste a helyszíneket, és ugyanarról a helyről, ugyanabból a szögből felvételt készített. A két, több mint 100 év különbséggel készített fotót egy montázsban egyesítette. Múlt és jelen egyetlen képben.

Tovább


Szellemvárosok: Balestrino

Egy középkori ékszerdoboz Olaszország nyugati csücskében, és egy lélek sem lakik benne.

Tovább


Acapulcoi halraj-rejtély

A mexikói turistaparadicsomban, Acapulcoban furcsa jelenségnek voltak tanúi a fürdőzők. Márciusban a tengerparti strandokat különféle fajú halak óriási tömege árasztotta el. A halrajok ott maradtak a part menti sekély vízben és az emberek közeledésére sem mentek távolabb. A halak nem kedvelik az ember közelségét, a közelükbe érve eliramodnak. Ezek a halak azonban még azt is hagyták, hogy az emberek belegázoljanak a rajba, sőt meg is tudták érinteni, fogni az egyedeket. A rejtély előtt értetlenül állnak a halászok és az etológusok is.

Egyes vélemények szerint a Japán földrengés és cunami hatására viselkedtek a halak ennyire furcsán. A szakértők ezt a véleményt nem erősítették meg, de választ sem tudnak adni a jelenségre.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog