Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

10 klasszikus izomautó a legszebb korszakból

1969 Chevy Camaro

Tovább


A legtutibb könyvespolcok

Tovább


Lehet még fokozni

Sikerült még néhány zseniális garázsajtó posztert begyűjtenem. Kár, hogy csak egy garázsajtóm van.

Tovább


Börtön, vagy a legbiztonságosabb ház

Nehéz eldönteni, hogy ez a ház a világ legbiztonságosabb otthona, vagy inkább az üldözési mániásoknak készült legnagyobb pánikszoba.

Azonban tény, hogy ez a Lengyelországban, Varsó peremén épült kétszintes ház a világ egyik legbiztonságosabb otthona. A ház egyetlen célja, hogy a lakók a legnagyobb biztonságban érezzék magukat benne.

Tovább


A rémisztés művészete

A sütőtökből nem csak unalmas lámpásokat, vigyorgó tökfejeket, és egyéb idétlenségeket lehet faragni. Egy ügyes kéz, és az élénk fantázia igazi rémisztő csodákra képes. Hogyan lesz egy egyszerű sütőtökből egy művész kezében igazi műalkotás. Hogyan lesz a halloweeni ijesztgetésből a rémisztés művészete.

Tovább


Cool szőnyegek ínyenceknek

Az előző gyűjtemény akkora sikert ért el az olvasóknál, hogy többen is küldtek nekem képeket extravagáns szőnyegekről. Íme az újabb sorozat kiegészítve néhány rajongóknak szánt kárpittal.

Tovább


Lenyűgöző erdei faház ívekkel és hullámokkal

Az Egyesült Államokban, az oregoni Portland közelében, a wooden Hills-i hegyek között áll a Wilkinson rezidencia. A különleges, egyedi hangulatú és kialakítású háznak messzi környékről a csodájára járnak. A ház tervei még 1997-ben készültek, az építés 2004-ben fejeződött be. Úgy tervezték, hogy tökéletes harmóniában álljon a természetben. Kialakításában a modernség és a hagyomány ötvöződik. Kevés egyenes élet húztak: mindenhol, ívek, hullámok, örvények.

A tervezőcég a Robert Harvey Oshatz Architect.

Tovább


Poszter a garázsajtóra

Egy német cég olyan hatalmas posztereket dobott piacra, amely az unalmas garázsajtók elfedésére szolgál. Így egy nem létező új világ ajtaja tárul fel nekünk, ahol azt rejthet a melléképület, amiről csak álmodunk. Semmi sem szab határt a képzeletünknek.

Tovább


Legkirályabb szőnyegek

Hol vannak már a nagyi kopott, poros, naftalinszagú perzsái. Fantáziadús dizájnerek játszóterévé vált a szőnyeg. Elképesztő ötletek, kibővített funkcionalitás, rejtett humor: ezt mind rejtheti egy modern szőnyeg. A legkirályabb dizájnötletek akár 3D-ben is.:

Tovább


A semmi hajtja: Vákuum-lift

A jövőben játszódó filmekben épp elégszer láthattunk vákuumliftet, vákuum-vasutat, és mindenféle olyan közlekedési eszközt, amelyek ezen az elven működnek. Az elv is egyszerű: Helyezzünk el egy csőben egy olyan tárgyat, amely légmentesen illeszkedik a cső falához. Ha a tárgy előtt megritkítjuk a levegőt, a tárgy mögött túlnyomást hozunk létre, a tárgy a kisebb nyomású térirányába mozdul. Mint egy dugattyú. A módszer nem új, a klasszikus csőposta is így működik.

Egy argentin cég, a Vacuum Elevators piacra dobta "Residental Pneumatic Vacuum Elevator" nevű szerkezetét. Nincsenek benne kábelek, dugattyúk, emelőcsigák. Turbinák préselik át a levegőt a kabin alá vagy fölé. A cső és a kabin is víztiszta polikarbonátból készül, amely körpanoráma kilátást biztosít, amelyet csak kismértékben korlátoz a cső könnyített alumínium váza.

Az RPVE egy komplett egységet alkot, a beépítéshez nincs szükség különleges épületgépészeti beavatkozásra. Mindössze biztosítani kell neki az áramot, és lyukat fúrni a plafonba. A szerkezet 1 méter átmérőjű, 204 kilogramm teherbírású. Sebessége 15 cm másodpercenként. A tervezők természetesen a biztonságról is gondoskodtak. Nem zuhan le a kabin, ha elszökik a levegő, a biztonsági fékek könnyedén leeresztik a fülkét, az ajtóknál biztonsági retesz rögzíti. Nem lehet benne megfulladni sem.

Jelenleg két-, három-, és négyszintes változatban létezik, valamint megvásárolható a kerekes-székes típus is. Az ára 20.000 dollár.

Csatlakozz  a több mint háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Autó a falon

A legzseniálisabb vízóra

Kocsinyitás karórával

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog