Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Furcsa mentés a csatornából

Különleges segélynyújtásra kellett kivonulnia Colorado Springsben az állami vadvédelmi szolgálatnak. Egy maci mászott be a csatornába, és nem tudott kijönni. A vadvédelmi munkatársak nyitottak meg egy fedelet óvatosan, nem lehet tudni, ilyen helyzetben hogyan reagál a vadállat. Akár rá is támadhat megmentőire.A világ érdekes Colorado Springs csatorna medve maci mackó

Tovább


Japán csatornafedél művészet

Az iparművészet e különleges ága a sétálóutcákban, közvetlenül a talpunk alatt. Pát évvel ezelőtt már posztoltam egy sorozatot, amelyben rácsodálkoztam a a japán csatornafedelekre. Most újabb különleges darabokat tudok bemutatni.

Tovább


Amikor egész utcák robbannak fel

"Tűz lövellt fel (a csatornából), a csatornafedőket az égbe repítve. Rémisztő volt" - mondta egy szemtanú. A lángok mintegy kilenc méteres magasságba csaptak fel.

Tovább


A spanyol Velence

Empuriabrava a látszat ellenére a világ egyik legnagyobb kikötője. Spanyol Velencének is becézik.

Katalóniában a Costa Braván, közvetlenül a spanyol-francia határ alatt található egy különleges város: Empuriabrava.


Nagyobb térképre váltás

Kicsit olyan, mintha Velencét New Yorkkal keresztezték volna.

Tovább


A Panama-csatorna - 100 év képekben

A Panama-csatorna a Csendes- és Atlanti-óceánt köti össze. Hossza 77 km. A Panama-csatornát 17 mesterséges tó, számtalan kiszélesített természetes-, illetve mesterségesen létrehozott csatorna, valamint két zsiliprendszer alkotja.

Tovább


A Falkirk-kerék

A világ legdrágább, de legérdekesebb, és legizgalmasabb hajóemelő szerkezete.

Sok országban, így Nagy Britanniában is használják a régi áruszállításra készült csatornákat. Manapság már nem áruszállító hajók közlekednek ezeken a vízi utakon, hanem elsősorban turistákat szállító vízibuszok, bérelhető kishajók.

Tovább


A vliág legszebb hídjai: Pont de Gard aquadukt

A Pont du Gard római kori vízvezeték Franciaország déli részén, Remoulins mellett, Gard megyében.

Magyar fordításban a név a Gard folyó hídját jelenti, de a Gard folyót (amely a megyének is nevet adott), ma már nem így hívják, hanem Gardonnak.

Tovább


Holland vizi-virágkarnevál

A Westland Úszó Virág Parádé (Varend Corso Westland) egy egyedülálló, színes, évente megrendezésre kerülő esemény Hollandiában.

Augusztusban mintegy hatvan hajót díszítenek fel pompás virágokkal, növényekkel, gyümölcsökkel és zöldségekkel. Így felékesítve futnak ki a csatornára. A varázslatos konvoj mintegy 70 kilométeres utat jár be a falusi központok között: Westland, Midden-Delfland, Vlaardingen, Rijswijk, Hága, és Delft.

Tovább


Művészet a lábunk alatt?

Hihetetlen, de a világon sok helyen még arra is figyelnek, hogy a városképbe illő, már-már művészi csatornafedelek fedjék a lejáratokat. Magával ragadó iparművészet a sétálóutcákban, közvetlenül a talpunk alatt.

Tovább


Ahol jó élni: A varázslatos Giethorn

Hollandia talán legvarázslatosabb települése. Egy falu, ahol se utak, se autók nincsenek, csak csatornák és csónakok. Ez Hollandia Velencéje: Giethoorn.

Persze ez ma már csak költői túlzás, hogy nincsenek utak, mert a település terjeszkedik, de nem is oly rég még igaz volt.

Ezen az asztalsimaságú területen 1170-ben egy nagy árvíz pusztított, és szinte minden elpusztult.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog