Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mocskosan, de négy keréken

Nem az aszfalt a buli.A világ érdekes autó motor sár mocsok

Tovább


Mocskos teherautók festője

Minden autótulajdonos tudja, hogy amint járműve bepiszkolódik, az utcai gúny célpontjává válik. Gondoljunk csak a klasszikus "Mossál le" üzenetre. De Nyikita Golubev orosz művész számára ezek üres vásznak, amelyekre hihetetlen, szürreális műalkotásokat készít. amelyek esőben elhalványulnak, vagy egy új szennyeződés elnyelik őket.

piszok mocsok sár autó teherautó mű festmény grafika

Tovább


A mocsok művésze

Sokan látunk vastagon piszkos autókat, de csak nagyok keveseket inspirál a látvány. Az orosz művész, Nyikita Golubev csak egy újabb lehetőséget lát maga előtt. A Moszkában élő illusztrátor a piszkos autók alkalmi dekorálását teljesen új szintre emeli. A világ érdekes utca művész festő illusztrátor kosz mocsok kép

Tovább


Tengerparti varázskörök

A land art a természeti környezet formavilágát és kellékeit (térszínformák, sziklák, kövek, növényzet stb.) monumentális szabadtéri installációk létrehozásához alkalmazó művészeti irányzat.

Jon Foreman a főiskolán ismerkedett meg ezzel a művészeti irányzattal, és azonnal beleszeret. Foreman ráébredt, hogy otthan a walesi Pembrokeshire ideális hely az alkotásra. A térségnek kiterjedt tengerpartja van, amelyet kövek borítanak. Az apró kavicsoktól a nagy szikláig a művész mindent felhasznált különleges alkotásai elkészítéséhez.

land art kövek kavicsok

Tovább


Csók az égen

2018. július 28-án Kínában különösen romantikus volt a napnyugta. A világ érdekes felhő forma kína ember csók

Tovább


Útmutató a helyes csókhoz

1942-ben a life magazin nyújtott segítséget olvasóinak a, megmutatta, hogyan is kell helyesen megcsókolni szívünk szerelmét.A világ érdekes tanács Life csók oktatás

Tovább


Történelmi rejtélyek: A kancsók fennsíkja

A Kancsók fennsíkja (tévesen a Kancsók völgye) egy megalitikus régészeti helyszín Laoszban a Xieng Khouang fennsíkon.

A világ érdekes rejtély laosz fennsík kancsoka kancsó homokko

Tovább


Sose csókolj meg egy teknőst!

Ez a kínai idióta megpróbálta, és csúnyán ráfázott. Ha végignézed a képeket, magyarázatot kapsz a facebook legnagyobb rejtélyére is.

Tovább


Elefánt csókolta mennyasszony

Meglepetés egy Thaiföldi esküvői fotózáson.

Tovább


Nincs többé Túró Rudi!!!

Ég veled Tibi csoki. Búcsúzunk Túró Rudi. Büszkék voltunk a magyar termékekre, igazi nemzeti büszkeség düllesztette keblünket. De most vége, megfosztanak minket ezektől.

Ezek már nem magyar termékek, csak hazai termékek. A kormány a szerdai ülésén elfogadta a magyartermék-rendeletet. Az a magyar termék, amelyik 100 százalékban magyar alapanyagból készül.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint az minősül magyar terméknek, ha a növényi eredetű élelmiszer alapanyagait belföldön termesztették, a vadon termő növényt Magyarországon gyűjtötték. Az állati eredetű élelmiszerekhez felhasznált állatok itt születtek, azokat határokon belül tenyésztették, dolgozták fel, illetve a halakat honi vizekből fogták ki, a vadakat pedig Magyarországon ejtették el.

A rendelet a magyar termék megjelölésen kívül tartalmaz még átmeneti kategóriákat is. Azokat a termékeket, amelyek magyar és külföldi alapanyagot is tartalmaznak, ám Magyarországon gyártják azokat, az úgynevezett hazai termék kategóriába sorolják. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint például a hurka valószínűleg nem magyar termék, hanem csak hazai, amelyben a rizs nagy valószínűséggel külföldről származik.

Őszintén tisztelem pártunk és kormányunk azon erőfeszítését - hogy amit csak lehet - beskatulyázni és magyarítani akar. De valahogy mindig az az érzésem, hogy a legtöbb dolgot nem sikerül beskatulyázni, hanem a skatulyák falán mázolódik szét az erős - kormányzati - nyomástól.

Már évek óta kérdés, hogy mi magyar termék, és mi nem. Már régóta tudjuk, hogy a klasszikus magyar márkák furcsán válnak nemzetközivé. A reklámokban domborítják magyarságát, pedig már nem is nálunk készül. Például Szlovákiában készül a Tihany Camembert sajt, és még lehetne sorolni a példákat.

Nézzük az új rendeletet: az a magyar termék, amelyik 100 százalékban magyar alapanyagból készül. Az elv szép, de megvalósíthatatlan ez az árja gondolkodás. Ugyanis nem vagyunk világbirodalom: nem terem meg minden anyaföldünk májusi eső verte, júniusi nap sütötte kebelén. A Viktoriánus Angliában még elképzelhető a dolog, de itt, Európának e piciny szegletében kivitelezhetetlen.

Mielőtt bárki is megvádolna, nem a liberális dac beszél belőlem, csak a józan gasztronómia rajongó, aki sűrűn megfordul a konyhában, ismeri az ételek alapanyagait, összetevőit.

Vegyük csak gyermekkorunk maghatározó édességeit: a mogyorós csokit, a sport szeletet, vagy a Tibi csokit. Egyik sem lehet többé magyar termék, ugyanis hazánk kakaóbab ültetvényei finoman szólva is csekélyek. A különböző füvészkertekben található néhány példány nem fedezi a hazai igényeket. Ez a gond a Túró Rudival is. Hiába adta a nemzeti Riska, amely az Alföld pusztáin legelt, és igaz magyar baktériumok altatták túróvá tejét. Az a fránya roppanós csoki réteg kiveti a nemzet testéből.

Tovább

«
12

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog