Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A filmtörténet cool járgányai

Tovább


Elmebeteg utánfutók

Úgy érzem, valaki követ minket...

Tovább


Elhagyott szuperkocsik

Dubai az álmok és a gazdagság földje. De a válság ott sem kímélte a vállalkozókat. A korábbi sikerek és gazdagság után sok vállalkozás csődölt be, gyakran tetemes adósságokat összegyűjtve. Ám az Emirátus törvényei kemények: az adós ha nem fizet, gyorsan börtönben találja magát hosszú időre.

Ezek után nem csoda, hogy a becsődölt vállalkozók, miután nem tudták finanszírozni korábbi luxus életvitelüket, tetemes adósságokkal és hitelekkel a nyakukban, a börtön helyett a menekülést választották. Kihajtottak a repülőtérre, és mindent maguk mögött hagyva gépre szálltak. Ezért állt elő az a számunkra képtelen helyzet, hogy dubai repülőterének parkolójában és a környező utcákban százszámra találhatóak elhagyott luxusautók.

Korábbi gondosan óvott fényezésüket már kikezdte a nap, ellepte azokat a por, a szemét, és a graffiti. Bármerre nézünk, elhagyott Porsche, Mercedes, Bentley, Ferrari, de még Lamborgini is.

Számunkra a legmeglepőbb, hogy a legtöbb járműben még az indítókulcs is benne maradt. A szigorú törvények mellett senki sem kockáztatja meg, hogy elvigyen egy idegen járművet. Egy 2010-es számlálás után mintegy 3000-re becsülték az elhagyott autók számát.

Tovább


Mercedes TRON

Mindig ámulattal csodáljuk a koncepcióautókat, amelyek a leggyakrabban nem készülnek el, de csodálatos perspektíváit mutatja be a lehetséges fejlődési irányoknak. Tisztelettel gondolunk az autógyárak tervezőinek fantáziájára, holott gyakran külsős dizájnerek álmait láthatjuk.
Ezek között az álmodók között magyarok is találhatók. Pédául Várdai Péter, akinek műhelyében a Mercedes két különleges változata született meg.

Tovább


Űrhajóskoszt az autóba

Mindennapjainkban az idő lett a legfontosabb tényező, és egyik legfontosabb célunkká vált, hogy minél többet tudjunk megtakarítani belőle. Egyre több időt töltünk autónkban, gyakran teljes tétlenségre kárhoztatva. Ennek következménye az, hogy egyre többen étkeznek az autóban. És az élelmiszeripar erre az űrhajósételekkel válaszolt.

Tovább


Kísértetautók

Akármelyik Stephen King filmben megállná helyét,ez az autópark. Valahol Oroszországban egy elhagyatott földterületen bukkant egy orosz fotós, Ilya Varlamov ezekre a hajdan jobb sorsra érdemes autókra. A ma már elhagyott és gazdátlanul rozsdásodó autóknak a fotós fantáziája adott új életet. Ha csak pár kép erejéig is.

Tovább


10 klasszikus izomautó a legszebb korszakból

1969 Chevy Camaro

Tovább


Az autó-evolúció legelfuseráltabb ajtói

Időnként a legjobb tervezőre is rátör, hogy most valami igazán egyénit, igazán különlegeset fog alkotni, amellyel talán megújítja az egész autó ipart. Különösen az autó ajtaját szeretik farigcsálni. Időnként ehhez még támogatást is kapnak a gyártól. De szerencsénkre nem minden ötlet éri meg a sorozatgyártást. Egy kis megemlékezés a halva született ötletekről.

Tovább


Fából készült szuperkocsi

A japán kézművesek építette autó megvásárolható.

Tovább


A kosz művésze

Ha jártunkban-keltünkben belebotlunk egy mocskos szélvédőjű autóba, az átlagember legfeljebb annyit rajzol bele, hogy "Piszkos", vagy "Mosd le". Azonban egy mókás kedvű művész számára ez az igazi - bár kétség kívül mulandó - paletta.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog