Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szakrális csodák: a Keresztek hegye

A Keresztek Hegye egy 60 m hosszú, és 40-50 m széles domb szántóföldek közepén található. Mindössze 10 méter magas. Egy kis ipari várostól, Siauliaitól 12 km-re északra található. A dombot és környékét ma már megszámlálhatatlan mennyéségű kereszt borítja. A hit, a szabadságvágy, és a megszállók elleni néma tiltakozás legszebb, legfenségesebb szimbóluma, nemzeti identitás emlékműve.

Tovább


8 óra egyetlen percbe sűritve

Alkonyattól pirkadatig az Alföldön. Száguldjunk át az éjszakán egyetlen percbe sűrítve. Time Lapse a technika neve, magyar megfelelőt még nem igazán találtak rá, leggyakrabban időgyorsításnak hívják. A módszer abban egyedülálló, hogy nem videokamerával, hanem fényképezőgéppel készül. A több száz, vagy akár több ezer fényképből szoftverrel állítanak elő filmet.

Hajdú Lajos remekműve az Alföldön készült egyetlen éjszaka alatt. Több mint kilencszáz, harmincmásodperces expozícióval készült képet készített, majd fűzött egybe. A film bemutatja az alföldi éjszaka szépségét, a tejút fehérségét, a csillagos ég varázsát a tájjal ötvözve.

A Film a vimeo oldalán HD-ben is megtekinthető.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 
Tovább


Látod a horizontot?

A természet számtalan csodájával képes elkápráztatni minket. De a véletlen, vagy éppen a fotós tudatos beállítása ezt a hatást még képes fokozni. A természetes tükröződést olyan mesteri fokon lehet alkalmazni, hogy akár eltűnhet a határ ég és föld között. Nem ily olyan egyszerű megtalálni a horizontot ég és föld között.

Tovább


15 gyönyörű sportpillanat

Tovább


Anyázz, ha fáj

Régóta mondják, ha káromkodunk, könnyebben elviseljük a fájdalmat. Sokáig azt hitték, hogy ez csupán önmentegetés. De sikerült bebizonyítani, hogy a káromkodás csökkentheti a fájdalomérzetet. Nagy Britanniában, a Keele-i Egyetem kutatói 64 önkéntes egyetemistát kértek fel a tesztre, amelyben kezüket olyan sokáig kellett jeges vízben tartaniuk, ameddig csak bírták, miközben tetszésük szerint szitkozódhattak. Ezután úgy ismételték meg a vizsgálatot, hogy miközben a résztvevők eltűrték a fájdalmat, csak nem durva szavakat ejthettek ki, melyeket például egy asztal leírásánál használnának.

Tovább


Elképesztő hidak

A világ legmeghökkentőbb hídjai a világ minden tájáról. Némelyik még csak tervekben létezik, a többi már felépült.

Tovább


Luxusnyaralás a Kókusz-szigeten

Ha valaki igazán csak a békére, a nyugalomra, és a tengerre vágyik, csak az menjen erre a helyre. Feltéve ha sok pénze van.

Ez a kókusz-sziget nem azonos a lakatlan Kókusz-szigettel (spanyolul Isla del Coco, angolul Cocos Island), amely 500 km-re Costa Rica partvidékétől a Csendes-óceánban fekszik. De nem is az Ausztráliához tartozó Kókusz (Keeling)-szigetek, amely két atollt és 27 korall-szigetet foglalnak magukba, amely az Indiai-óceánban, Ausztrália és Srí Lanka között félúton találhatóak.

Tovább


Tizenöt varázslatos út

Virtuális séta a világ legszebb útjain. Szubjektív válogatás az egyszerűségében széptől, a lenyűgözőn át, a félelmetesig.

Tovább


Szobrász, aki láncfűrésszel dolgozik

Randall D. Boni, amerikai szobrászművész híres az amerikai vadon állatairól készült szobrairól. Ez az egyik leghíresebb munkája, amelyet egyetlen óriási fatörzsből vésett ki. A munka külön érdekessége, hogy Boni láncfűrésszel dolgozik.

Tovább


A szakadék szélén

Milyen lehet olyan házakban élni, amely a szakadék peremén áll? Az ember minden pillanatban azt hiheti, a mélység rögtön lerántja magához. Azonban nem csak házak, hanem egész falvak dacolnak a gravitációval. Elképesztően gyönyörű helyek, de rettegés lehet minden ébredés. A képek olyanok, mintha egy fantasy elevenedett volna meg, de ez a valóság.

Spanyolországban, Andalúziában található Ronda városkája, amelyet a Tojo Tojo vág ketté. A házak a mélység peremén állnak, a város két felét egy régi és egy új híd köti össze:

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog