Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Faragott gumiabroncsok

Kreatív újrahasznosítás, vagy a XXI. század népművészete a gumiabroncsokba faragott régi motívumok.

A tehetséges, sokoldalú művész és dekoratőr Wim Delvoye Belgiumban él. Létrehozott egy varázslatos gyűjteményt lenyűgöző dekoratív gumiabroncsokból. A gyűjtemény címe "Pneumatikus". Ez a kollekció használt gumikból áll,,amelyekbe kézzel faragott bonyolult mintákat és virágmotívumokat. Delvoye saját személyes módon írja le a műalkotásait. Ironikus módon művészetét "glokális"-nak nevezi, utalva művészete "helyi" és "globális" voltára.

Tovább


A világ legrégebbi építményei

Atreus kincstára, Görögország (Épült 3250 évvel ezelőtt)

Tovább


Tolvaj állatok

Azok az állatok, amelyek az emberek közelében élnek, hamar rájöttek, hogy a strapás gyűjtögetés helyett inkább az emberektől lopnak maguknak ennivalót. Maci Laci utódai a természetben és a nagyvárosban.

Tovább


Csokoládé-hegyek

Senki sem tudja, hogy alakultak ki a Fülöp-szigetek legrejtélyesebb képződményei.

Tovább


Élő rabszolgaság

Az emberiség történetének legaljasabb, legbűnösebb fogalma. Azonban mégsem tudjuk lezárni a múltat, mert a rabszolgaság ma is él.

Képzeletünkben többféle módon jelenik meg a rabszolgaság, Afrikai férfiak talpig vasban robotolnak az USA déli államainak gyapotföldjein. Vagy a római birodalomban szolgálnak, dolgoznak a földeken, harcolnak az arénában. Esetleg Juda Ben Hurként húzzák az evezőt.

Mert a rabszolgaságot a múlt bűnének gondoljuk. Egy olyan szennyfoltnak, amely kitörölhetetlenül bemocskolja az emberi történelmet. De a rabszolgaság él, csak nem nyíltan, hanem rejtve. Bár a világ összes államában tiltják, sok helyen mégis hallgatólagosan elfogadják, a hatóságok félrenéznek. És vannak a rabszolgaságnak olyan formái, amiket csupán más névvel illetünk újabban.

Tovább


2011 „Leg”-emberei

Íme 2011 „Leg-" emberei: A legszerencsésebb, a legbátrabb, a legostobább, a legvakmerőbb, A legügyesebb, a legjobb mozgású, a legjobb humorú, a legmázlistább, és a többi leg…

(Via YouTube)

Csatlakozz a több mint ötezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai fotó: Bolíviai sósivatag hajnalban

Ezt láttad már?

2011 legnagyobb esései

Ahol a tél megmutatja igazi szépségét

13 hihetetlen formájú sziget

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Ahol a tél megmutatja igazi szépségét

Sajnos, ahogy egyre távolodunk a kis jégkorszaktól, és egyre inkább veszélyeztet minket a globális felmelegedés, annál kevesebb a reményünk rá, hogy igazi fehér télben legyen részünk. Marad nekünk az esős, lucskos, ködös, novembernek látszó tél. De vannak még helyek, ahol a tél igazi.

Tovább


Amikor az ember segítségért kiált

Az emberek mindig is úgy gondolnak magukra, mint a fajra, amely uralkodik a földön. Leigáztuk az egész bolygót, mi vagyunk a természet urai. De amikor kapcsolatba kerülünk a természettel, gyakran nem úgy alakul, ahogy hittük.

Tovább


A természet csodái: A kínai Tündérhíd

A világ legnagyobb természetes kőhídjáról csak most hallhatott először a világ.

Kína évtizedes elzártsága miatt sokáig nem tudhattuk, milyen elképesztően szép tájai vannak az országnak. Ezek közül az egyik a világ legnagyobb természetes kőhídja, a Tündérhíd. Mostanáig a világ számára ismeretlen volt, amíg valaki észre nem vette a Google térképén.

Tovább


Szellemvárosok: Belchite

Belchite-ben több mint hetven éve örökre megállt az élet.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog