Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Terepjáró a határkerités tetején

Az Egyesült Államokat Mexikótól elválasztó kerítés nem véletlenül kapta a vasfüggöny nevet. A hegesztett, vasoszlopokból álló kerítés hivatott az Államoktól távol tartani az illegális bevándorlókat, és a drogcsempészeket. Nemrégiben a határőrség járőröző egysége különleges látványra lett figyelmes. A drogcsempészek rámpát épített a kerítés fölé, azon próbáltak áthajtani terepjáróval. A kocsi még bírta is erővel, de csempészek kihagyták a számításból az autó hasmagasságát, és az fennakadt a kerítés tetején. A csempészek ott hagyták fenn az autót.

Kétéves a Toochee Blogzin. Hobbit szokás szerint az ünnepelt ad ajándékot, amit a Facebook oldalunkon találsz.

Ha tetszik, lájkold, és oszd meg ismerőseiddel. Csatlakozz a közel tízenegyezer főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. További blogjaink, és minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szem-Szájnak gasztroblog:  Mekkora marhaság

Napi videó:   Rekviem az utolsó kékbálnáért

Napi fotó:  Háború zenés kisérettel

(via piximus)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tovább


Fantom piramis

Ezt a fantom piramist - amelyet az árnyékok különleges játéka hozott létre - Olaszországban, Susa-völgyben, a Rocciamelone-hegyen fényképezte a szerencsés fotós.

Tovább


A történelem legpusztítóbb gázrobbanása

Az USA első földgáz telepe az Ohio állambeli Clevelandban épült. Sajnos itt mutatkozott meg először a földgáz halálos oldala. A mai Gardena park helyén állt az üzem négy hatalmas tartálya. 1944. október 20-án meghibásodott az East Ohio Gas vállalat egyik tartálya. 14 óra 41 perckor, egy átlagos őszi napon megsemmisült a Saint Claire-i Nortwood környéke. A szivárgó gáz begyulladt, a robbanásban és az azt követő tűzben 128 ember vesztette életét. 79 ház, két gyár, és 217 autó pusztult el. Nem csak a katasztrófa mérete a megdöbbentő, hanem az is, hogy milyen módon terjedt szét a gáz.

Az LNG (Liquefied natural gas) kiemelten veszélyes anyag, és hatalmas tüzeket okozhat. Az LNG, vagyis a cseppfolyósított földgáz mínusz 161 Celsius fokon válik színtelen, szagtalan folyadékká. Erre a technológiára azért van szükség, mert a folyékony földgáz 640-szer sűrűbb, és így jóval nagyobb mennyiséget lehet belőle ugyanakkora térfogaton tárolni. Ez jóval olcsóbbá is tesz a szállítást is, a tengereken több mint 150 hatalmas óceánjáró szállít 110 millió tonnányi LNG-t a világ kikötőibe. Egyedül az EgyesültÁllamokban több mint ötven olyan telep van, ahol az LNG-t tárolják.

Aznap, fél háromkor több helyi lakos is látta, hogy gőzszerű anyag szivárog a négyes számú tartályból. A szivárgó gáz begyulladt hatalmas robbanást és tüzet okozva. A tűz 1600 Celsius fokon égett, a lángok 700 méter magasra csaptak fel. Nyolc utcában kaptak azonnal lángra a házak. A menekülő túlélők azt mesélték, hogy az ég lángokban állt, mintha a Nap leszállt volna. A teljes LNG mennyiség azonban nem pusztult el a robbanásban.

Tovább


Te jó ég, mi az ott a falon?

Horrorisztikus látvány egy amerikai barlangban.

Tovább


Michigani iszap fesztivál

Hagyományosan minden évben megrendezik a Michigan állambeli Westlandben (USA) az iszap fesztivált. Az egynapos rendezvény keretében a látogatok kiélvezhetik az igazi iszap- és sárfürdőzést. Természetesen ruhástul, mert különben mi az élvezet benne. A szervezők a nézők szórakoztatására egy nagy iszaptavat csinálnak, amelyhez 200 tonna talajt és 20 000 liter vizet használnak fel.

Tovább


A prűd USA szextörvényei

Nemrégiben csemegéztem a világ abszurd szextörvényeiből, és örömmel láttam, hogy tegnap este a Heti Hetes is ezeknek szentelte a műsor utolsó öt percét. Nem véletlenül maradt ki a felsorolásból az Egyesült Államok, amely törvényhozói prüdériában is verhetetlen. Akár állami, akár helyi törvényekről van szó, a prűdség és az ostobaság csimborasszói lettek a törvényekben lefektetve. Nem tudni, hogy ezek közül a törvények közül, hány van még érvényben, de mindenképpen érdemes végigolvasni. De igazán arra lennék kíváncsi, milyen jogi környezet, milyen rendőrségi intézkedés hívta életre a törvényeket.

Állami törvények:

- Arizonában tiltott kettőnél több vibrátort tartani egy háztartásban.

Tovább


Halvadászat a levegőben

Meglepő, hogy a véletlen milyen sportok kialakulását hozza el. Preoriában, a Mississippi folyón például a halakra nem horgászok, hanem vadászok mennek. A levegőben, bunkósbottal, dárdával, nyíllal.

Tovább


Legszebb helyek: Ördögtorony

A világ egyik legkülönösebb geológiai képződménye. Az Ördögtorony Nemzeti Emlékmű az Egyesült Államokban, Wyoming állam észak-keleti részén található, Crook Country területén.

Tovább


Ha minden állam egy ország lenne

Érdekes gazdasági térképre bukkantam az Egyesült Államokról. A térképen az látható, hogy az egyes tagállamok GDP-je melyik országokéval körülbelül egyenlő. Igen érdekes az összkép. A színek milliárd dollárban értendők.

Csatlakozz a több mint ötezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott, vagy azon keresztül találsz meg. Minden, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Mai fotó: Bombázóval San Francisco felett

Ezt láttad már?

Az ezer sziget tava

Az igazi óriások

Néma tiltakozás a reptéri szkennerek ellen

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Mammutfenyők a régi képeslapokon

Egy rég letűnt kor varázsa. Ezeknek a képeknek furcsa történelmi kontrasztja van. A mammutfenyők képviselik az időtlenséget, a szinte végtelennek tűnő hosszú létezést, hiszen ötezer évesnél idősebb példányokat is ismerünk. De eközben az 50-70-100 éves képeslapokon látható emberek, autók, házak talán már rég eltűntek. De ezek a fák még most is ott állnak.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog