Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Fütyülős kulcstartó web 2.0

Sokan vannak, akik csak ledobják a kulcsukat, és utána hosszú ideig keresgélik. A fütyülős kulcstartó úgy tűnt jó megoldás, de kiderült, folyamatos csipog, ahányszor egy normál "A" hangot érzékel. De itt a XXI. századi megoldás okos telefonra szabva.

Íme, a Cobra Tag. Csatold hozzá bármihez, amit nem akarsz keresgélni: kulcscsomó, kistáska távirányító. Az apró készülék egy ingyenes alkalmazás segítségével kommunikál az okos telefonoddal. Ehhez bluetooth kapcsolatot használ. három okos funkciója van.

Tovább


Bicikliző robot

A számunkra olyan természetes és hétköznapi mozgások, mint a járás, ugrálás, lépcsőzés, sőt önmagában véve már az állás is elképesztően bonyolult folyamat a valóságban. Az agynak az érzékszerveknek, valamint csontok, izmok, és inak tucatjainak tökéletes együttműködése szükséges, amely rendkívül gyorsan és különlegesen finoman történik. Ezért tanuljuk meg olyan nehezen. Ahogy a kerékpározást is.

Tovább


Nekem ez kell: dobálható panoráma-kamera

Imádom a panoráma-fotókat, különösen a gömbpanoráma nyűgöz le. Úgy nézhetek körbe, mintha ott állnék a fotós helyén. Pár napja be is mutattam itt egy remek gömbpanoráma oldalt a Machu Picchuról. Régóta szeretnék én is ilyen képeket készíteni. Az elv egyszerű: Minden irányban egymást átfedő képeket kell készíteni. Ezt egy szoftver összerakja egyetlen gömbfelületté.

Egy élelmes német diák azonban egy elképesztően egyszerű és zseniális szerlezetet készített. Egy polisztirolhabból készült gömbe 36 darab, két megapixeles, telefonokból ismert mini fényképezőgépet épített. Az exponálással a szintén a telefonokból ismert gyorsulásmérőt „bizta meg.

Az ötlet egyszerű: feldobjuk a labdát, és amikor a legmagasabb pontra ér (vagyis a gyorsulás 0), egyszerre exponál mind a 36 gép. A fotót csak le kell tölteni, és a szoftver összeállítja a képet.

Ezzel a géppel elképesztően egyszerű a gömbpanoráma fotó készítése. Ráadásul olyan helyeken is exponálhatunk, ahol erre korábban nem is gondolhattunk.

A gép ötlete annyira sikeres, hogy az erről szóló videót már 1 850 000 nézték meg a YouTube-on.

Csatlakozz  a több mint háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Ahogy még nem láttad a Machu Picchut

Pszichedelikus billiárd

Így kergesd őrületbe kollégádat

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Pszichedelikus billiárd

A digitális HD technológia új dimenziót teremtett a régi, megszokott játékok számára.

A Digital Obscura cég egy kicsit feljavította a hagyományos pool játékot. Ehhez mindössze néhány HD kamera, egy HD projektor, és egy grafikus komputer kell.

A játék során a kamera észleli a golyók helyzetét és mozgását, és ennek megfelelően a projektor különböző effekteket vetít felülről a golyók köré. A grafika tökéletes, a komputer valós időben, 60 kép/másodperc sebességgel frissíti a képet. A játék kétségkívül látványos és szórakoztató, de nem olcsó. Egy ilyen asztal 200 000 dollárba kerül. Videó a tovább után.

Tovább


Táj a nyakadban

Válaszd ki a kedvenc tájadat a Google segítségével, és mi ékszert készítünk belőle. Egy internetes vállalkozás ugyanis ezt vállalja.

Tovább


Így kergesd őrületbe kollégádat

Millió egy trükk létezik arra, hogyan lehet az undok kollégát, a szemét főnököt, vagy csak simán a havert átverni egy számítógéppel. De kevés olyan elegánsan egyszerű, mégis hatásos módszer létezik, mint ez a kis USB kütyü.

Tovább


Pendrive vibrátor

A hír olvasása után kételkedve kutakodni kezdtem, de valóban létezik. Szembe kell néznem a ténnyel, pontosabban ezt akarják belénk súlykolni, hogy az utazó üzletasszonyok útipoggyászának nélkülözhetetlen, sőt, talán legfontosabb kelléke a vibrátor. Az üzletemberek rendeljenek nyugodtan luxusprostikat, a hölgyek finom eleganciával segítsenek magukon.

Tovább


Cryptex USB Drive

Ha ez látná da Vinci, megnyalná mind a tíz ujját.

Aki olvasta a da Vinci-kódot, valószínűleg emlékszik a Cryptexre. A cryptex szót Dan Brown alkotta, a regényében szereplő titkos és rejtélyes üzenetet tartalmazó, nehezen felnyitható szerkezetet jelölte vele. Dan Brown a könyvében azt állítja, hogy Leonardo da Vinci tervezte a cryptexet, azonban erre semmilyen bizonyítékkal nem szolgál, az illusztrált kiadásban sem mutatja be az eredetit. Mára a könyv sikerére való tekintettel elkezdték gyártani és kereskedelmi forgalomba is került.

A cryptex egy kombinációs zárral ellátott henger alakú szerkezet. A külsején több, egymáshoz képest elforgatható tárcsa található, amelyeken jelen esetben számok találhatók. A jelszónak megfelelő sorrendbe forgatva a tárcsákat, a szerkezet kinyílik.

A Képen látható Cryptexet egy „Tarator” becenevű orosz srác készítette/készíttette. A terveket AutoCAD program segítségével készítette el, majd a kész tervekkel ment el egy fémműveshez, aki kézzel készítette el az alkatrészeket.

A Cryptex sárgarézből, acélból, és természetesen egy USB drive-ból készült, valóban működik, a kódot öt numerikus kerékkel lehet beállítani. Egyedi darab, nem megvásárolható.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 
 
Tovább


Solowheel, az elektromos "mitudoménmi"

Se nem roller, se nem bicikli, se nem görkorcsolya, se nem monocikli. De legalább nem kell tekerni. Ez a SoloWheel. Kérek egyet a karácsonyfa alá.

Tovább


Trópusi sziget a jacht fedélzetén

Kinek támad olyan elvetemült ötlete, hogy egy szigetet építsen egy jacht fedélzetére?

Nem kell már a szupergazdag jachttulajdonosnak elhajókáznia a trópusi szigetre, ha mindez már a hajó fedélzetén megvan. Ízlés kérdése, hogy zseniális, vagy agyament ötlet.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog