Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A thaiföldi árvíz tragikomikus arca

A hírekből észre sem vettük, de tavaly nyár közepétől csaknem fél évig tartott a thaiföldi árvíz, amely hetekre, sok helyen hónapokra elborította az ország jelentős részét. Az emberek nem tudtak mit tenni a víz ellen, ezért inkább alkalmazkodtak hozzá. A tragikus esemény mögött megbúvó emberi leleményesség megmutatja a helyzet humoros oldalát, az ember minden túlélő akaratát. Hogy lehet élni, túlélni, ha a világ körülötted víz alatt áll? Hogy élnek, dolgoznak, utaznak az emberek? Hogy játszanak a gyerekek? A fotók sok mindent elárulnak.

Bezsákolt autók

Privát vizenjáró

Tovább


Alien motor

Kevés olyan meghatározó film van az SF történetében, amelynek látványvilága évtizedekre meghatározó formai világot teremtett. Ennek talán legmarkánsabb képviselője a több mint harmincéves Alien-sorozat. HR Geiger svájci grafikus által megálmodott lények bordázott külseje sok művészt és barkácsolót megihletett.

Tovább


Szellemvárosok: Balestrino

Egy középkori ékszerdoboz Olaszország nyugati csücskében, és egy lélek sem lakik benne.

Tovább


Csodás helyek a Földön

Tovább


Az eltérített Föld

Érdekes, hogy a tudósok hamarabb találnak megoldást olyan veszélyekre, amelyek csak évezredek, évmilliók múlva okoznak komoly problémát.

A Föld lassan közelít a Nap felé. Azonban 3,5 milliárd év múlva ez a pusztulását okozhatja. Számítások szerint ekkor a Nap sugárzása körülbelül negyven százalékkal erősebb lesz, mint napjainkban, ez pedig katasztrofális hatást gyakorol bolygónkra.

Amerikai tudósok szerint csak úgy lehet megmenteni a Földet a végső pusztulástól, ha kimozdítjuk a pályájáról.

Tovább


Mennyország a Földön

Nem csak a különleges tájak rejtik a szépséget, gyakran a leghétköznapibb megszokott vidék is ámulatba ejthet bennünket. Csak fel kell fedezni benne a csodát. Egy-két trükk, ami kiemeli a táj különlegességét, és elképesztő fotók születhetnek. Mintha festményeket látnánk, pedig a kép valódi. Egy pici mennyország a Földön.

Tovább


8 óra egyetlen percbe sűritve

Alkonyattól pirkadatig az Alföldön. Száguldjunk át az éjszakán egyetlen percbe sűrítve. Time Lapse a technika neve, magyar megfelelőt még nem igazán találtak rá, leggyakrabban időgyorsításnak hívják. A módszer abban egyedülálló, hogy nem videokamerával, hanem fényképezőgéppel készül. A több száz, vagy akár több ezer fényképből szoftverrel állítanak elő filmet.

Hajdú Lajos remekműve az Alföldön készült egyetlen éjszaka alatt. Több mint kilencszáz, harmincmásodperces expozícióval készült képet készített, majd fűzött egybe. A film bemutatja az alföldi éjszaka szépségét, a tejút fehérségét, a csillagos ég varázsát a tájjal ötvözve.

A Film a vimeo oldalán HD-ben is megtekinthető.

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

 
Tovább


Építs magadnak hobbit házat!

Egy walesi családnak már sikerült, és egy domboldalban élik világukat.

Walesben egy fiú, bizonyos Simon Dale sokmillió kortársához hasonlóan rajongott a Gyűrűk ura világáért, különösen a hobbitok nőttek a szívéhez. Arról álmodozott, hogy egyszer majd ő is ilyen föld alatti házban fog élni.

Tovább


Létezik a Gyűrűk ura és Középfölde erdeje

Létezik egy erdő, amely úgy néz ki, mint ahogy a vadont leírta Tolkien leírta a Gyűrűk urában. Ez az erdő Angliában, Gloucestershire megyében található. Tolkiennek sem ismeretlen a környék, valószínűleg ez a mesebeli erdő inspirálta Bakacsin-erdő és Öreg-erdő megírásakor.

Tovább


Földalatti ház sok-sok fénnyel és vízzel.

Angliában építették (vagy inkább ásták el) ezt a különleges házat, amely szerényen a föld alatti kúria nevet kapta.

A házból a földfelszínen szinte semmi sem látszik, csak a lejáró, és két hatalmas buborékszerű ablak. A ház két földalatti szinttel rendelkezik. A középső lencsén keresztül nem csak az első, de a második szint is természetes fényt kap, mert az első emeleten is át van törve a padló. A lyuk körül üvegfal akadályozza meg a beesést, de a fénynek nem szab gátat.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog