Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csernobili szarkofág

Egy lehetetlennel határos építmény, amelyre 100 évig bíztuk az életünket. Nagyon sokan kételkedtek abban, hogy egyáltalán megépíthető. Mégis véghezvitték a lehetetlent. Ehhez elképesztő trükköket alkalmaztak.

Tovább


Csernobil: mint a valóságban

Az HBO nem csak tartalmi kérdésekben törekedett a maximális hitelességre. A látványvilág megteremtéséhez felhasználták az eredeti fotókat. Néha alig lehet különbséget tenni.A világ érdekes HBO Csernobil sorozat fotó valóság

Tovább


Csernobil infravörösben

Az infravörös szűrő használatával furcsa, félelmetes hangulatot képeket lehet készíteni, függetlenül attól, mi is a kép témája. Vlagyimir Migutyin fotós régóta használja ezt a technikát, értelemszerűen jött az ötlet, hogy készítsen egy fotósorozatot Csernobilban.A világ érdekes infravörös Csernobil

Tovább


Csernobili mutáns halszörny

Óriás mutáns vagy csak nagyra hizlalt kacsa?

Pár napja bukkant fel a hír, hogy mutáns halszörnyet fogtak Csernobilban. Ezek zerint " Az atomkatasztrófa óta gyakorlatilag az élet megállt Csernobilban és környékén. De az állatvilág még nem tűnt el teljesen, és vannak olyan bátor horgászok, akik a sugárfertőzéssel dacolva keresik a mutáns halakat a Pripjaty folyóban. A fotón látható több, mint 2 méteres harcsa is itt került horogra. A helyi tudósok szerint is a magas sugárzás tehető felelőssé a halak gigaméretűre való növekedéséért."

Tovább


Csernobili katonai roncstemető

Ezeket a gépeket már nem lehetett megmenteni. A hadsereg által odavezényel helikopterek, teherautók, buszok és munkagépek olyan nagymértékben szennyeződtek, hogy a megtisztításuk többe került volna, mint a járművek. Ráadásul egy ilyen tisztítás, felesleges sugárterhelésnek tette volna ki a takarító személyzetet, és az óriási mennyiségű tisztítószer és szennyezett víz a környezetet szennyezte volna újra el. Ezért Csernobil közelében egy hatalmas mezőt kijelöltek roncstemetőnek, ahol utoljára leparkoltak a járművek vezetői. Vajon hányan élnek még közülük?

Ez még ma is tiltott terület, kerítéssel körülvéve. A sugárzás még 25 év után is veszélyes mértékű.

Tovább


Szarkofág újabb száz évre

Az 1986-os csernobili katasztrófa után a további szennyeződések kiszivárgásának megelőzése érdekében betonból szarkofágot emeltek az atomerőmű négyes blokkja fölé. Erre az épületre mindaddig szükség van, amíg a romok szennyezhetik a környezetet. Ez az ott maradt hasadóanyagok, fűtőelemek miatt akár évezredeket is jelenthet.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog