Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

DTV Shredder

"Nekemezkell" kategóriánk mai győztesét nehéz meghatározni: szárazföldi jetski, lánctalpas terepdeszka? Mindegy minek próbáljuk nevezni, egyszerűen eszméletlen járgány.

A DTV (Dual Tracked Vehicle = Kettős meghajtású jármű) Shredder újraértelmezi az "off-road" kategóriát. Erős motor és az erőteljes lánctalpak alkalmassá teszik nagy sebességű haladásra, terepviszonyoktól és évszakoktól függetlenül.

Tovább


34 ujjú fiú

Indiában született kisfiú tartja a genetikai betegségek egyik világrekordját: 34 ujjal született.

A polydactylia, egy örökletes genetikai rendellenesség, amely felesleges számú ujjakat okoz.

Tovább


Mit tesz egy kis utó-trükközés

Régóta tudjuk, hogy komputer-animációval szinte bármit a vászonra lehet varázsolni: óriási űrhajókat, idegen lényeket, sosemvolt tájakat. De azt legtöbben nem is sejtjük, mennyire sűrűn alkalmazzák akár a tévésorozatokban is. Mert ezek a trükkök gyakran olcsóbbak, mint elutaztatni egy stábot a megfelelő helyszínre, felépíteni egy nagyobb díszletet, statisztákat alkalmazni, vagy éppen várni a megfelelő időjárásra.

A most következő képpárokon láthatod, hogy nézett ki a jelenet a felvételkor, és a trükkök alkalmazása után.

Tovább


Lánctalpas kerekesszék

Először azt hittem játék, de tökéletes közlekedési eszköz a természetben és a szabadban aktív életet élni akaró mozgássérülteknek.

Tovább


Felgyorsulhat a klímaváltozás: óriási metánkiáramlások a Jeges-tengeren

Az Arktisz jege alatt a metán szilárd formában, hidegben, nagy nyomás alatt található. Ha felmelegszik a tenger, a metán felszabadulhat, és felgyorsíthatja a felmelegedést. Sajnos a folyamat már beindult. Hatalmas méretű, olykor az egy kilométeres átmérőt is elérő metánkiáramlások tarkítják a Jeges-tenger felszínét, a tengerfenékről közvetlenül a légkörbe juttatva ezzel a veszélyes gázt. Az aggasztó jelenséget nemrég felfedező orosz kutatók attól tartanak, hogy az északi-sarki jégpad visszahúzódása nyomán felszabaduló hatalmas mennyiségű metán nagymértékben felgyorsíthatja a globális klímaváltozás folyamatát.

Tovább


Jaj, neeee! Han Solo táncol!!!


Azt már eddig is tudtujk, hogy a Lucas Birodalom a bevételek optimalizálása érdekében bármire hajlandó megtenni a Star Wars Univerzummal és karaktereivel szemben. Sokszor hittük már azt, hogy ez a mélypont, de úgy látszik, van még mindig hova lejtőn.

Most jelent meg a Star Wars Kinect verzió, amely az Xbox mozgásvezérlését használja a játék irányításához. Erre még kapásból azt mondjuk, cool. De most jön a szörnyűség: a játéknak van egy tánc funkciója is!!! Az eddig már megismert tánctanító programokat helyezték át Star Wars környezetbe. És ki táncol Jabba diszkójában? Természetesen Han Solo és Leia hercegnő.

Ha mind ez nem lenne elég a slágereket is hozzáigazították a játékhoz. Han Solo mi másra is táncolhatna mint, Jason Derulo számára, amely új címet és szöveget kapott: Ridin' Solo helyett I'm Han Solo. Ha ez nem lenne elég szörnyű erre még rádobna egy lapáttal. Leia hercegnő is nyomja a parketten arany bikiniben. És milyen zenére táncol? Christina Aguilera slágerére amely a "Genie in a Bottle" (Dzsinn a palackban) helyett Princess in the Battle (Hercegnő a csatában) címet viseli.

Akkor most kérnék atomcsapás a Skywalker ranchra...

I'm Han Solo


Tovább


Poliptámadás

Polip támad emberre, tengeralattjáróra, cápára: a rémtörténetek klasszikus fordulatai. Bár rettegésünk zsigeri ezektől a megkapó és különleges élőlényektől, vérmérsékletükről szóló történetek nem túloznak. Az alábbi videók bizonyítják, hogy a mesék nem állnak távol a valóságtól. Nézzük meg, hogy a a polip valóban rátámad az emberre, tengeralattjáróra, cápára.

Polip polipra támad:

Tovább


A Hold születése

Ma már általánosan elfogadott elmélet, hogy a Hold egy hatalmas ütközés szülötte, amely a Föld őskorában következett be. De érdekes a történet, ahogy az elmélet több tucat tudós kezei között megszületett.

Tovább


Napi szubjektív: Cory Doctorow - Kis testvér

A közeljövő San Franciscójában egyre jobban eluralkodik az emberek folyamatos megfigyelésére támaszkodó ellenőrzés. A paranoia, a félelem, és a magánélet egyre durvább megsértései nemcsak az utcákon, de az iskolákban és hivatalokban is jelen vannak, és az emberek tűrőképességének határait feszegetik. Viszont néhány középiskolás kölyök, a technika segítségével, kijátssza az állandóan figyelő Nagy Testvért, hogy megpróbálják megőrizni a szabadság látszatát. Azonban egy váratlan és brutális esemény olyan helyzetbe sodorja őket, amely végleg megváltoztatja az életüket… És talán nem csak az övékét.


A többszörösen díjnyertes kanadai szerző a mai fiatalság ellenkultúrájának jó ismerője, sőt szószólója, a szerzői jogok reformjának élharcosa, népszerű blogger. Ez a regénye 2009-ben elnyerte a John W. Campbell-emlékdíjat, a Prometheus- és a Sunburst-díjat.

„Doctorow könyve elmossa a határt a már létező és a lehetséges technológiák közt, egy igazi techno-forradalmat bemutatva.”
– Booklist

„Egy új nemzedék 1984-e: riasztó pillantás a jövőnkbe… vagy a jelenünkbe?”
– Kirkus Reviews


„Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a csodálatos és fontos könyvet. Remélem, minél több fiatal kezébe jut el, hogy terjessze az egészséges kételkedés eszméjét.”
– Neil Gaiman

„Doctorow annyira kortárs, hogy az már fáj.”
– William Gibson

Cory Doctorow: Kis testvér
Eredeti cím: Little Brother
Sorozat: Galaktika Fantasztikus Könyvek
Bruttó fogyasztói ár: 2990- Ft

Cory Doctorow Kis testvér című kötete 20% kedvezménnyel megrendelhető Galaktika boltban.

 

A könyv tarilere:

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog