Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Reklámok egy rémisztő jövőből

Meglepő reklámkampánnyal állt elő nemrégiben az egyik legnagyobb farmermárka. Modelljeik a már megszokott stílusban pózolnak, de a kép háttere megdöbbentő: a felmelegedés miatt megváltozott Föld legismertebb tájait látjuk, szinte felismerhetetlenül megváltozva. A korábbi kedvelt turistacélpontok pusztulása groteszk ellentétben áll a hirdetések álszent, mesterkélt világával.

Tovább


A karikatúra királyai: Marco Calcinaro

Tovább


Elképesztő hangyák

Egy csapat hangya úgy döntött, hogy a talált csipszeket nem darabolják fel, hanem egészben szállítják be a bolyba. Akár a falon is felfelé. Remek fotósorozat egy különleges együttműködésről, egy elképesztő teljesítményről.

Tovább


Mi köze van a bélyegnek és a kártyának az Egyesült Államok születéséhez?

Azért tört ki a függetlenségi háború, mert a gyarmatlakók szerettek zsugázni.

Felejtsük el a Bostoni teadélutánról tanultak a, az csak az utolsó csepp volt a pohárban. A bajok jóval korábban kezdődtek.

Tovább


Ahol a szív megáll

A világ legelképesztőbb vidámparkja egy 350 méter torony tetején található. A tornyon kívül!

Las Vegasban a Stratosphere szállodát könnyű megtalálni, hiszen a szállodához tartozó torony 350 méter magas, USA második, Észak Amerika 3. legmagasabb épülete. A torony tetején található étterem óránként körbefordul, bemutatva a vendégeknek Las Vegas teljes panorámáját.

Az igazi különlegesség azonban a szálloda saját vidámparkja, amely a töröny tetején, az épület külső oldalán található. A játékok kipróbálása nem való érzékeny gyomrúaknak, vagy tériszonyosoknak. Néhány turista videó a játékokról

Scream ride - Szánkózás a semmibe:

Tovább


Amilyennek soha nem láthatod innen az eget

Ilyen az elképzelhetetlen: ilyennek látta a holdfogyatkozást egy iráni csillagász.

Az ég olyan csodálatos tud lenni egy nyári éjszakán, amilyennek elképzelni sem tudjuk. Mert mi nem látjuk. A fényszennyezés, a piszkos levegő elfedi előlünk az ég csodáit. De a világ más eldugottabb helyein sokkal jobb a helyzet. Ezt a képet a június 16-i teljes holdfogyatkozás alatt készítette   Amir H Abolfath íráni csillagász, a hegyek között megbúvó Firuzkuh település közelében. A fényképen semmilyen trükköt és módosítást nem hajtott végre Ahhoz hogy meg tudja örökíteni a látványt, 7 darab 30 másodperces expozíciójú képet kellett összemásolnia.

A képet a tejút uralja, a narancsszínű gömb a Hold. Az alsó képen látható számok a Messier-katalógusban szereplő nyílt halmazokat, gömbhalmazokat és ködöket mutatják. Akit részletesen érdekelnek az objektumok, itt megtalálja. (forrás. Spaceweather)

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Vonattal a Marsra

A naprendszer legnagyobb aranylelőhelye

Gyilkos esők

A Föld halott kőgolyó lenne

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Misztikus fák

Elképesztő formai gazdagságot mutatnak a fák. Az átlagember ismer a környezetében néhány fafajt, és arról kialakul benne egy kép. De a fák csodálatos alakzatokat képesek felvenni, mintha a Gyűrűk urából, egy tündérmeséből, vagy egy rémisztő horrorból léptek volna elő. Nem kel hozzányúlni, csak megfelelően fényképezni. 17 különleges szépség a világ minden tájáról.

Tovább


A világ legelképesztőbb szökőkútja

Amely egyúttal a legszebb, legnagyobb és legdrágább is. Természetesen a modern legek városában, Dubaiban.

Mint mindenből, ebből is a legnagyobbat akarták Dubaiban. És meg is vették. 137 méter magas, 250 méter hosszú. 84 000 liter mozgat meg és a látványról 6600 fényszóró és 50 videóprojektor gondoskodik. Minderre 281 millió dollárt költöttek. A látvány magáért beszél. Video a végén.

Tovább


A világ legnagyobb makett repülőtére 900 millióért

Németországban elkészült a világ legnagyobb működő makettrepülőtere. A látvány elképesztő, mint a befektetett munka és pénz is.

Tovább


Gondolatolvasó kutyák

Akinek van kutyája, és hosszú évek óta él vele közös fedél alatt, tudja, hogy ezek a jószágok mennyire értelmesek, mennyire ragaszkodnak az emberhez, milyen empátia van bennük. Néha mintha előbb hajtanák végre a parancsot, mint ahogy kimondjuk. Szinte gazdáik gondolatát is kitalálják. Az emberben az a gondolat ver fészket, hogy szinte belelátnak a fejünkbe.

Ez nem csak nekem jutott eszembe, hanem amerikai kutatóknak is. Olvasom a hírügynökségi hírek között, hogy kísérletezés után ők arra az eredményre jutottak, hogy a kutyák feltehetően velük születetten képesek olvasni az emberek gondolataiban.

Egyfajta "ebtelepátia" létezését már korábban is feltételezték tudósok, illetve gazdik, mivel számosan tapasztalták, hogy kutyájuk kitalálja gondolataikat. A Florida Egyetem kutatói nemrégiben megerősítették a hipotézist egy kísérlettel.

Kutyákat és farkasokat engedtek élelmet kunyerálni embertől. Utóbbiból kettő alany közül választhattak az állatok: az egyik ember rájuk figyelt, a másik közömbös volt irányukban. Megmutatkozott, hogy bizonyos körülmények között még a farkasok is érzékelték az emberi figyelmet, a kutyák pedig náluk jóval határozottabban.

A tudósok szerint mindebből az következik, hogy a kutyák veleszületett képessége az emberi elme állapotának-hangulatának érzékelése, hiszen farkasok is képesek rá. Az is igaz, hogy ez a képesség erősödik, ha "embergazdag" környezetben él a kutya.

 

 Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Szupercsiga

Poliptámadás

Gigászi hangyakolónia

Labda akadt a csuka torkán

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog