Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A világ legdrágább lakása

A világ legdrágább penthouse lakása Monacoban vár gazdájára.

A penthouse lakásoknak a következő kritériumoknak kell megfelelniük: legfelső emelet, nagy alapterület (legalább 120-150 nm), a terasz mérete eléri a lakás alapterületének legalább felét, a lakás legalább két oldalról "nyitott", a lift a lakásban áll meg (speciális kártya vagy kód), nagy belmagasság.

Ezeknek bőven megfelel ez az eladó otthon. Monaco új felhőkarcolója, a Tour Odeon egyben a városállam legmagasabb épülete is: 49 emeletes, és 170 méter magas.

Tovább


A zöld alagút

Rajongói szerint a világ legszebb utcája, és kétségtelen, minden okuk megvan erre az elragadtatott kijelentésre.

Brazília egyik legnagyobb városa, és egyben a legdélebbi állam, Rio Grande do Sul fővárosa Porto Allegre. A város nevének jelentése boldog kikötő.

Tovább


A világ legszebb helyei - Az ajantai barlangkolostorok

Harminc, bazaltsziklába vésett-faragott barlang. India egyik legkülönlegesebb szakrális emléke.

Valójában nem is beszélhetnénk barlangokról, mert ezeket közel kétezer évvel ezelőtt munkások ezrei vésték ki. Valójában inkább negatív épületekről van szó, a melyet nem felépítettek, hanem belefaragtak a sziklába.

Tovább


Látod az állatokat?

Ha két perc alatt mindet megtalálod, akkor te vagy a király. Annyi segítséget kapsz, hogy négylábúakat keress.

Tovább


Világ legőrültebb szállodája

Ilyet ház csak akkor születhet, ha Salvador Dali Gaudiról álmodik. Vagy fordítva. (videó a végén)

Vietnam Da Lat nevű településén található az Őrült ház nevű szálloda, amelyet vietnami nyelven Nha Khung Hang Nga-nak hívják.

Tovább


Utcák, ahol jó lenne élni

Vagy legalább néhány napig ott lakni, és nagyokat sétálni.

Tovább


Szibériai csoda: Léna pillérei

A jakutföldi Léna Pillérei Természeti Park.

A Léna folyam mentén elhelyezkedő, csaknem 100 m magas sziklapilléreiről nevezetes.

A Jakutszktól 100-200 kilométerre délre található természeti képződmény olyan látványt nyújt, mint egy hatalmas szoborcsoport.

Tovább


Oroszánfóka a főutcán

Egy oroszlánfóka úgy döntött, hogy kicsit ott hagyja az óceánt, és városnézésre beugrik a brazíliai Balneario Camboriu városába. Nagy feltűnést keltett, amikor kimászott a strand homokjára, majd rövid idő után megindult a városba. A városkában megbénult az élet, mivel sétájához (kúszásához) a város legforgalmasabb utcáját választotta. A forgalom leállt, az emberek körbeállták fotóztak, videóztak. A rendőrség igyekezett visszaterelni a tenger felé a több mázsás jószágot. Közben folyamatosan vízzel locsolták, hogy ne száradjon ki a bőre. Végül a mentőakció sikert aratott, és a különös turistát sok száz ember búcsúztatta a parton. (Videók a végén)

Tovább


Te melyikbe költöznél be?

Franciaország legszebb világítótornyai. Mennyi időre költöznél be: egy hétre, egy nyárra, egy életre?

Les Hauts - De Breat

Cordouan - Gironde

Tovább


Meglepetés a jeges vihar után

Nem tudom, mennyire őszinte a mosolyuk.

A genfi-tó partján fekvő svájci Versoix városában néhány fiatal úgy döntött, az estét együtt töltik. Leparkoltak egy tóparti szórakozóhelynél, és beültek. Késő éjszakáig maradtak, mert odakinn jeges vihar tombolt. Amikor elcsitult, kijöttek, nagy meglepetésben volt részük.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog