Az őrült török fagylaltos - frissítve

Mindenki ismer olyan embereket, akik a lélekölő unalmas munkájukat saját produkcióval dobják fel. Ilyenek például a vicceket mesélő buszsofőr, az éneklő troli-vezető, a táncoló forgalomirányító rendőr. Ezek a török fagylaltosok elképesztő, már csaknem cirkuszi ügyességű játékkal szórakoztatják vásárlóikat, és az utca járókelőit. Nem csak otthon, hanem a világon sokfelé. Hűsítő szórakozás a nyári melegben.

Tovább


Egy igazi kőház

Az az igazi kőház, amelynek a két oldala két gigászi "kavics".


Tovább


Badain Jaran csodája

Badain Jaran mongol eredetű, jelentése: "titokzatos tavak". A világ egyik legszárazabb sivataga, mégis tavak tucatjai rejtőznek benne.

Tovább


Filmjelenetek - Egy kicsit másképp

Sokan vannak, akik a filmekben elkövetett bakikra vadásznak, és lelkesen gyűjtik azokat. Ügyes kezű photoshop zsokék azonban maguk hoznak létre ilyen képeket. Észreveszik a jelenetben rejlő humoros lehetőséget, és a tisztelet legkisebb jele nélkül kifigurázzák azt.

Tovább


A jövő építészete

Napjaink építészei szinte elképzelhetetlen szabadságot kaptak, hála a tudományos ismeretek fejlődésének, és a szinte naponta felbukkanó újabb és újabb alapanyagoknak. Olyan épületeket álmodhatnak meg, amelyek látszólag ellentmondanak a fizikának, és fittyet hánynak a gravitációnak. Az egyenes vonalakt eltörli az organikus építészet.

Tovább


Gabonakör helyett reklám

A világ sok táján megszaporodtak a gabonatáblákba írott óriási jelek. De ezekben semmi rejtély nincsen. Ezek a gabonatáblák repterek kifutópályái mellett találhatóak. A cégek ilyen különleges reklámmal akarják felhívni magukra a figyelmet. És a gazdák miért egyeznek bele? Nos, valószínűleg a többszörösét kapják érte, mint a gabonáért.

Tovább


Amelyik lottószámokkal nem lehet nyerni

A nyertes számok: 1,2,3,4,5. Lehet nyerni ilyen lottószámokkal? Lehet, de nem sokat.

A Valami Amerika című film azzal fejeződött be, hogy kihúzták András (Hujbert Ferenc) lottószámait, az 1-2-3-4-5 számokat. A film második része szerint az ezzel nyert százmillió forintból csinálta meg Tamás (Pindroch Csaba) a Bűnös város című filmet. De mindenkit ki kell ábrándítanom, ezekkel a számokkal nem lehet sokat nyerni.

A magyarázathoz vissza kell nyúlnom a kilencvenes évek elejéhez. A lottósorsolásokat rendező Szerencsejáték RT. (akkor talán még vállalat) különleges akciót hirdetett, az adott heti nyeretlen szelvényeket beküldők között BMW gépkocsikat sorsoltak ki. Barátommal nagy BMW mániások voltunk, és azon törtük a fejünket a lottózóban, hogy milyen számokat játszunk meg, hogy még véletlenül se húzzák ki egyiket sem. Már nem emlékszem, kinek az ötlete volt az 1,2,3,4,5 megjátszása.

Épp arról kezdtünk el filozofálgatni, hogy ezekkel a számokkal szinte biztos, hogy nem nyerünk. De ha mégis, akkor nagyot kaszálunk, mert ilyen számokkal senki sem játszik. Ekkor szólt közbe az elárusító hölgy, hogy erre ne nagyon építsünk.

Kérdő tekintetünkre folytatta. Neki legalább három olyan ügyfele van, akik heti rendszerességgel ezeket a számokat játsszák meg. És ezzel így vannak kollégái is. Csak ebben az egy lottózóba legalább egy tucatnyi olyan ember jár, aki az első öt számot játssza meg. És közel ennyien, akik az utolsó öt számot reszkírozzák.

Azóta, ha új lottózóba tévedek be, sosem mulasztom el megkérdezni, ismer-e olyanokat, aki ezeket a számokat játssza meg. Gyakorlatilag kivétel nélkül az volt a válasz, hogy igen. Vagyis az országban több százan, akár több ezren játszanak a ezekkel a számokkal. Ha véletlenül ki is húznák ezeket a számokat, ennyi részre oszlana a főnyeremény. Kiábrándítóan keveset kapna egy ember.

Az emberek szeretik a szabályos számokat. Az emberek szeretik valamilyen mintába rendezni a remélt számokat. Ezért nem érdemes se függőlegesen, se vízszintesen, se átlósan valamilyen mintát megjátszani. Ez másoknak is eszébe jutott már.

 

Csatlakozz hozzánk a Facebookon, mert van, amit csak ott találsz meg. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Tovább


Egy különleges gyümölcsfa

Csak az Amazonas mentén él, és az ágak helyett a törzsén nőnek a gyümölcsök. Ez a Jabuticaba.

Tovább


Két őrült szénszálas csellókkal

Elképesztő klip akadt a kezembe nem is olyan régen két elborult csellós Michael Jackson Smooth Criminal című számát játszotta egymással versengve minden kíséret nélkül. Elképesztő zenei teljesítmény és élmény.

Tovább


A test belső csodája

Hogyan látnánk magunkat és egymást, ha röntgenlátásunk is lenne? Mennyivel lenne gazdagabb a kép, ha az orvosi ultrahangként belelátnánk a testbe? Hogyan működnek szerveink és csontjaink a bensőnkben? Különleges anatómiai fotók az életből ellesett pillanatokban: a talajtornától, a jógán át, a szeretkezésig.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog