Elképesztő fotóművészet

Bár napjainkra a Photoshop szó a csalás és hamisítás szinonimája lett, de igazi művészek a képmanipuláció segítségével meghökkentő, elképesztő, sőt, nem ritkán megdöbbentő alkotásokat szülhetnek. Néhány különlegesen szép alkotás.

Tovább


Ahol tényleg művészet a graffiti

2011 legszebb graffitijei a világ minden tájáról, Kaliforniától, Lengyelországon át, Kínáig.

Tovább


Ki törölte VIII. Henrik fenséges fenekét?

Az egyik leghíresebb angol uralkodó intim életének egyik meghatározó pillanatát ismerhetjük meg, amely árnyalhatja a képet a királyról és a korszakról.

VIII. Henrik angol király Az angol történelem egyik legkülönlegesebb szereplője volt. Az ő uralkodása alatt vált le az anglikán egyház a katolikus egyházról, záratták be a kolostorokat Angliában, s ő lett az új egyház feje is. Széles körben ismert arról is, hogy hat felesége volt, akik közül kettőt, Boleyn Annát és Howard Katalint lefejeztetett.

De hogy stílszerűek legyünk, kövessük a királyt oda, ahova még ő is gyalog jár. Az uralkodó a testi szükségletének kielégítésére egy nem is oly kicsiny helyiségbe vonult vissza, amelynek közepén állt a khmm... királyi trónus. A leginkább ládára emlékeztető széknek lyukas volt az ülőfelülete, ahol a király a királyi éjjeliedénybe pottyanthatta felséges életének hozadékát.

Tovább


Egy elképesztő és vicces vadászat

Egészen különleges módon vadásznak a rókák télen a Yellowstone nemzeti parkban. Nehéz sorsuk van itt az állatoknak télen. A tájat hetekig gyakran méteres hó fedi. Nehezen jut táplálékhoz növényevő és ragadozó egyaránt.

A róka is nehezen találja meg az apró rágcsálókat. A kis jószágok ugyanis ravaszak, nem jönnek fel a hó tetejére, a hó alatt készítenek maguknak járatokat. Ezért a róka helyzete nehéz. Csak hallás után találhatja meg a rágcsálót, be kell tájolnia, majd egyetlen határozott ugrással kell lefúrnia magát a hó alá. A módszer egyszerre lenyűgöző és vicces. A vadászat képekben és videón:

Tovább


AVATAR tüntetés

Palesztin politikai aktivisták na'viknak, az AVATAR kék lényeinek maszkírozva tüntettek Izrael ellen. A különleges tiltakozás még a múlt évben történt, de nem hagyott nyomot a politikai médiumokban.

Tovább


Legszebb kínai kertek

Tovább


Mammutfenyők a régi képeslapokon

Egy rég letűnt kor varázsa. Ezeknek a képeknek furcsa történelmi kontrasztja van. A mammutfenyők képviselik az időtlenséget, a szinte végtelennek tűnő hosszú létezést, hiszen ötezer évesnél idősebb példányokat is ismerünk. De eközben az 50-70-100 éves képeslapokon látható emberek, autók, házak talán már rég eltűntek. De ezek a fák még most is ott állnak.

Tovább


Csernobili katonai roncstemető

Ezeket a gépeket már nem lehetett megmenteni. A hadsereg által odavezényel helikopterek, teherautók, buszok és munkagépek olyan nagymértékben szennyeződtek, hogy a megtisztításuk többe került volna, mint a járművek. Ráadásul egy ilyen tisztítás, felesleges sugárterhelésnek tette volna ki a takarító személyzetet, és az óriási mennyiségű tisztítószer és szennyezett víz a környezetet szennyezte volna újra el. Ezért Csernobil közelében egy hatalmas mezőt kijelöltek roncstemetőnek, ahol utoljára leparkoltak a járművek vezetői. Vajon hányan élnek még közülük?

Ez még ma is tiltott terület, kerítéssel körülvéve. A sugárzás még 25 év után is veszélyes mértékű.

Tovább


Féreg a szemében - megdöbbentő videó

Különböző forrásokból már hallhattunk arról, hogy trópusi országokban olyan egzotikus férgek is élnek, amelyek például a szemgolyóban tenyésznek. Ezen a felvételen egy szerencsétlen béka látható, amelynek szemében akkora féreg tekereg, hogy szabad szemmel is jól látható.

Csatlakozz  a több mint négyezer-ötszáz főt számláló közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

(Via Youtube)

Tovább


Kísértetautók

Akármelyik Stephen King filmben megállná helyét,ez az autópark. Valahol Oroszországban egy elhagyatott földterületen bukkant egy orosz fotós, Ilya Varlamov ezekre a hajdan jobb sorsra érdemes autókra. A ma már elhagyott és gazdátlanul rozsdásodó autóknak a fotós fantáziája adott új életet. Ha csak pár kép erejéig is.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog