Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ilyen Millenium Falcont még nem láttál

Ezt még Han Solo is megirigyelné.

Bernard Szukiel 4 évig dolgozott ezen az élethű maketten.​Az ezeréves sólyom egy méter hosszú, és 99 százalékban papírból készült. A maradék az festék, üvegszálas optika, és LED-ek. Lenyűgöző, hogy nem csak kívül, de belül is részletesen modellezte az űrhajót, nem csak az ablakokon, de néhány nyíláson is betekinthetünk.

Tovább


A világ legnagyobb farakása

A képeken a svédországi Byholma város használaton kívüli repülőtere látható. Svédországban helyi látványosság lett, miután gigantikus fa-lerakatot csináltak belőle.

Szinte elképzelhetetlen a halom mérete: 13 méter magas és 2000 méter hosszú. 12 sorban fekszenek a 5-6 méteres fatörzsek.

Tovább


Így készül a lázadók maszkja

Guy Fawkes a történelem egyik legérdekesebb alakja gonosz merénylőből 400 év alatt szabadsághős lett. Ma minden tüntetésen őt látni, bárhova mész a világban.

1605. november 5-én, nem sokkal éjfél után tartóztatták le Guy Fawkes-t egy, a londoni Westminster-palota közelében található pincében, ahol a férfi összesen 36 hordó puskaport őrzött. Fawkes elfogásával lepleződött le a híres "lőpor-összeesküvés", melynek résztvevői a néhány órával később összeülő parlament és I. Jakab angol király (ur. 1603-1625) felrobbantására készültek. Felségárulás vádjával fogták perbe, és rövid tárgyalás után kötél általi halálra ítélték. Az ítéletet 1606. január 31-én hajtották végre.

Tovább


Az elpusztíthatatlan pagoda

Nem tudta elpusztítani tűz, földrengés, ember. A kínai építészet 1000 éves rejtélye.

Tovább


A világ legkülönösebb csodái: Tűzesés a Yosemite parkban

A sziklákon mintha tűz folyna le, pedig csak víz. A természet különlegesen szép tüneménye.

A Kaliforniában található Yosemite National Park (Yosemite - indián eredetű szó, és grizzlyt jelent) geológiai érdekességek százait rejti.

Tovább


Rejtélyes Fa Limpopoban

Rejtélyes fa áll Mozambikban, a Limpopo Nemzeti Parkban. Az évszázados baobabfa törzsét különleges farágások díszítik: majom, pók, tigris, krokodil, és még több tucat faj. A faragások régiek, senki sem tudja ki készítette és miért.

Eddig a történet, a legenda. A csodás képek önmagukért beszélnek. A fa valóban lenyűgöző. De a történet nem igaz. Ha érdekel az igazság, a képek után megtudhatod.

Tovább


Gigászi hangyakolónia

Döbbenetes eredménnyel zárult az a kutatás, amellyel egy hangyakolónia föld alatti birodalmát akartak feltérképezni. Egy szuper-organizmus alkotására bukkantak.

Tovább

12
»

Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog