Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

LEGO Star Wars ébresztőbaba

Szeretnéd, ha minden reggel Darth Vader, Boba fett, vagy egy birodalmi rohamosztagos ébresztene, és mégsem lennél egy birodalmi börtönben? Vagy éppen Yoda szelíd csipogására vágysz? Most már erre is van megoldás. Mert ha van két dolog a világon, amelyekből soha nem fogunk kinőni, akkor azok a legózás és a Csillagok Háborúja.

Tovább


A világ legszerethetőbb ébresztőórája

Hogy abszolút stillszerű legyek, ez a legkirályabb találmány a szeletelt kenyér óta. Statisztikailag bizonyított tény, hogy a világ legjobban utált hangja az ébresztőóráé, bármilyen szép is legyen a hangja. Mennyivel szívesebben ébredünk a friss reggeli illatára, még akkor is, ha amúgy korán kell kelni. Egészen másképp indul a nap. A világ legkirályabb ébresztője, a Wake n' Bacon erre kínál megoldást.

Tovább


A világ legszebb sakk-készlete

A világ talán legszebb sakk-készletét készítették el Ukrajnában. Az ötletgazda Joseph Epstein egy olyan sakk csodát álmodott meg, amelynek figurái Lewis Carroll meséjének, az Alice csodaországban karaktereiből állítja össze. Az ötlet azonban itt még nem állt meg, maga az asztal is - nem csak a lapja, a lábazata is - a regény idézi. A munkában Alexander Horse szobrász, Szvjatoszláv Kostelyancsuk ékszerművész, és Vladimir Rusinov fafaragó is részt vett.

A mestermunka mammut-, és rozmáragyarból, ébenfából, korallból, és aranyból készült.

Tovább


Nekem ez kell: dobálható panoráma-kamera

Imádom a panoráma-fotókat, különösen a gömbpanoráma nyűgöz le. Úgy nézhetek körbe, mintha ott állnék a fotós helyén. Pár napja be is mutattam itt egy remek gömbpanoráma oldalt a Machu Picchuról. Régóta szeretnék én is ilyen képeket készíteni. Az elv egyszerű: Minden irányban egymást átfedő képeket kell készíteni. Ezt egy szoftver összerakja egyetlen gömbfelületté.

Egy élelmes német diák azonban egy elképesztően egyszerű és zseniális szerlezetet készített. Egy polisztirolhabból készült gömbe 36 darab, két megapixeles, telefonokból ismert mini fényképezőgépet épített. Az exponálással a szintén a telefonokból ismert gyorsulásmérőt „bizta meg.

Az ötlet egyszerű: feldobjuk a labdát, és amikor a legmagasabb pontra ér (vagyis a gyorsulás 0), egyszerre exponál mind a 36 gép. A fotót csak le kell tölteni, és a szoftver összeállítja a képet.

Ezzel a géppel elképesztően egyszerű a gömbpanoráma fotó készítése. Ráadásul olyan helyeken is exponálhatunk, ahol erre korábban nem is gondolhattunk.

A gép ötlete annyira sikeres, hogy az erről szóló videót már 1 850 000 nézték meg a YouTube-on.

Csatlakozz  a több mint háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Ahogy még nem láttad a Machu Picchut

Pszichedelikus billiárd

Így kergesd őrületbe kollégádat

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Ahogy még nem láttad a Machu Picchut

Perui szakemberek elkészítették a legendás inka romváros, Machu Picchu gömbpanoráma fotóját. A munka elképesztően jól sikerült, a fotók csodálatosak, nyoma sincs illesztéseknek, vagy a fényképezőgép állványának.

Betöltéskor automatikusan elindul a gép görgetése. A képernyő jobb alsó sarkában található vezérlővel lehet a kamera mozgását irányítani, és a kísérőzenét kikapcsolni.

Tovább


A mélység peremén állni

Kanadában újabb extrém kalandban lehet próbára tenni idegeinket és záróizmainkat.

Tovább


Az őrült török fagylaltos - frissítve

Mindenki ismer olyan embereket, akik a lélekölő unalmas munkájukat saját produkcióval dobják fel. Ilyenek például a vicceket mesélő buszsofőr, az éneklő troli-vezető, a táncoló forgalomirányító rendőr. Ezek a török fagylaltosok elképesztő, már csaknem cirkuszi ügyességű játékkal szórakoztatják vásárlóikat, és az utca járókelőit. Nem csak otthon, hanem a világon sokfelé. Hűsítő szórakozás a nyári melegben.

Tovább


Alvásvizsgálat otthon

A különböző civilizációs ártalmak egyik tünete, hogy egyre rosszabbul alszunk. Mivel ez egy tudattalan állapot, megfigyelni sem tudjuk magukat közben, hogy mi lehet az oka a rossz alvásnak. Ez idáig az egyetlen megoldás egy alvásvizsgáló intézet volt, ahol gépek, kamerák és a személyzet felügyelete mellett eltöltöttünk egy éjszakát. Erre azonban most már otthon is lehetőségünk van. Nem kell más hozzá, mint egy Zeo Personal Sleep Coach, vagyis egy személyi alvás-edző.

Tovább


Csokibirkózás

Sokan vagyunk, akik már megcsömörlöttünk a csoki-nyulaktól és a csoki-tojásoktól, és az ünnepek után komoly készletek halmozódtak fel a lakásban (netalán még néhány kóbor csoki-mikulás is akad). Mit lehet tenni a fogyasztói társadalom e ránk maradt csökevényével? Például felhasználhatjuk csokibirkózásra.

Tovább


Világvége-óra

Az első atombombák felrobbanása óta, bár azt hisszük, békében élünk, valójában a nukleáris háború réme lebeg felettünk. A végítélet órája ugyan nem ketyeg, de mutatja az időt.

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog