Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csodás helyek a Földön

Tovább


A legfényesebb és legfehérebb folt a Földön

Salina de Uyuni. A világ legnagyobb kiterjedésű és egyben legmagasabban fekvő felszíni sómezője, sósivataga. Bolíviában, az ország délnyugati részén, az Andok hegyvonulatai közötti medencében fekszik 10 582 km2 területen, 3656 m-es tengerszint feletti magasságon.

Idővel ez a hely lett Bolívia egyik fő idegenforgalmi attrakciója, amit kb. 60000 turista látogat meg évente. A legtöbb látogató szerint lehetetlen megállapítani hol van vége a földnek, hol van a horizont.

Tovább


Mi mekkora a világban?

Elfér Vatikán a Városligetben? Budapest lefedné a Balatont? New York nagyobb, vagy a legnagyobb megyénk? Néhány érdekes adat, hogy könnyebben megértsük, mi mekkora.

Tovább


Az életre kelt pokoli erdő

Erdők, amelyekben nem tanácsos a holtak éjszakáján sétálni. Fák, amelyek alatt nem akarunk állni halloweenkor.

Tovább


13 hihetetlen formájú sziget

Ez nem photoshop, a természet bűvészkedett.

Ez a delfinalakú korallzátony sziget az indonéziai Flores-sziget északi oldalánál fekszik.

Tovább


Bázisugró-baleset

Csak erős idegzetűeknek!

Az Egyesült Államokban, a nyugat-virginiai Fayetteville-ben bázisugró verseny rendeztek idén nyáron. Az ugrásokat a folyó felett háromszáz méter magasan átívelő hídról hajtották végre. Az ugrók közül többen wingsuit-ot, vagyis szárnyas ugróruhát viseltek, amely lassítja a zuhanást, és némi irányíthatóságot is ad.

A 27 éves Christopher Brewer is ilyen ruhát viselt az ugráshoz.

Tovább


Az eltérített Föld

Érdekes, hogy a tudósok hamarabb találnak megoldást olyan veszélyekre, amelyek csak évezredek, évmilliók múlva okoznak komoly problémát.

A Föld lassan közelít a Nap felé. Azonban 3,5 milliárd év múlva ez a pusztulását okozhatja. Számítások szerint ekkor a Nap sugárzása körülbelül negyven százalékkal erősebb lesz, mint napjainkban, ez pedig katasztrofális hatást gyakorol bolygónkra.

Amerikai tudósok szerint csak úgy lehet megmenteni a Földet a végső pusztulástól, ha kimozdítjuk a pályájáról.

Tovább


Rémisztő fák

A fákhoz különlegesen kettős a viszonyunk. Egyrészt gyönyörködünk bennünk, eltelünk a természet egyik legpompásabb teremtményével. Másrészt meglátjuk benne a félelmetest, a nem evilágit. A göcsörtök és odvak rosszindulatú arcot formáznak. Egy komor erdőben ahogy fölénk hajolnak az évszázados fák, a kopár ágak rémisztő karokként nyúlnak felénk, ha beleakad a ruhánk egy ágba… kész rémálom. nem csak éjjel, nappal is.

Tovább


Lemásolni az agyat

Egy tökéletes másolatot, egy klónt akarunk előállítani néhány nap alatt.  Szembenézünk mindazokkal a problémákkal amely ezt megakadályozhatja. Az első részben elméletileg sikerült klónoznunk az embert, a második részben sikerült néhány nap alatt a megfelelő korúvá növesztenünk. Így most rendelkezésünkre áll egy tökéletesen kifejlett, harmincéves férfitest, amely semmiben sem különbözik klónatyjától. Tökéletes ez a másolat?

Nem, mégis különbözik az eredetitől. Hiányoznak belőle mindazok az elváltozások, amelyek külső fizikai hatásokként érték élete folyamán. Hiányozni fognak azok a sérülések, a vágások, repedések, törések, amelyeket születését követően szerzett, begyógyultak, ám sebhelyként élete végéig hordoz. Nem lesznek meg azok a bőrhibái, foltjai és anyajegyei, amelyek a külső behatások miatt keletkeztek. Például nem lesz ott az orrnyergén az a két vörös folt, amelyet a szemüveg okozott. És végül a klónnak meglesz a mandulája és a vakbele is, habár az eredetinek mindkettőt eltávolították.

Amennyiben tökéletes másolatot akarunk, ezeket is reprodukálnunk kell. De van-e értelme. Hiszen ezzel pont azt a tökéletességet rontanánk le. Hibákat pakolnánk egy kész remekműbe.

És eljutottunk a negyedik lépcsőfokhoz. Itt egy tökéletes test, üres aggyal. Egyetlen olyan információ sincs benne, amelyet élete folyamán a gazdája szerzett. Vagyis szükségünk van egy író-olvasó mechanizmusra. Első lépcsőfokban ki kell olvasnunk egy ember teljes agyát: tudását, emlékeit, személyiségét. Az így megszerzett információt pedig át kell írnunk a klón agyába, anélkül, hogy torzulna.

Ez az a terület, amelyhez végképp nem tud hozzászólni a tudomány. Csak sejtéseink vannak, hogy tárolódik agyunkban az információ. Amíg ezt nem ismerjük meg, olvasni sem tudjuk. Arról is csak becsléseink vannak, mekkora információtömeg ez. Tehát nem elég, hogy olvasnunk kell ezeket az adatokat, olyan irtózatos sebességgel kell megtennünk, hogy rövid idő alatt át tudjuk küldeni. De ha ezt a problémát is megoldjuk, akkor rendelkezésünkre áll a tökéletes másolat.

Láthatjuk tehát, hogy erre kár várnunk. Ha szeretnénk magunkból másolatot, hagyatkozzunk az ősi módszerre, a szexre. Tény, nem lesz tökéletes másolat, nem gyors a folyamat, és nem lesz csak a mi másolatunk. Viszont egyéniség lesz, és valamit hagyunk magunk után, amely továbbvisz minket.

Csatlakozz  a több mint háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Növesszünk magunknak új testet

Az ember klónozása

Megoldás a túlnépesedésre?

 

 Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Amikor megszédül az agy...

A végtelenbe, és tovább...

Csatlakozz  a több mint háromezres közösségünkhöz a Facebookon, mert sok mindent csak ott találsz meg, ami érdekes, de nem ér meg egy blogbejegyzést. Linkek, fotók, videók, rövidebb és hosszabb infók, vagyis bővebb tartalommal várunk rád.

Ezt láttad már?

Ami sok, az nem mindig sok

A kosz művésze

A legjobb celeb karikatúrák: Sebastian Kruger

 

Ne hagyd ki a többit sem (ugrás a főoldalra)

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog