Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Traktorral állt bosszút a rendőrökön

Nem csak kies hazánkban vannak piás traktorosok, akik rendőrautókat törnek. Az Egyesült Államokban ezt még sokkal profibban űzik. A 34 éves amerikai polgárőr, Roger Pion, miután a rendőrség a múlt hónapban letartóztatta, megmutatta a döntés feletti rosszallását. Vélhetően erősen befolyásolt állapotban teljesen tönkretett hét rendőrségi járőrautót. 15 tonnás traktorával behajtott a rendőrségi parkolóba, és kilapította a helyi erők autóflottájának háromnegyedét. Most azonban a rendőrség súlyos rosszallásával kell szembenéznie.

Tovább


Közalkalmatlanság

Néha úgy érzem, hogy a közigazgatásban felvételi követelmény az elmebaj. Tisztelet a - nem ritka - kivételnek, de gyakran elkeserítő az alkalmatlanság, a hozzá nem értés, az érdektelenség, az ostobaság.

A történet a következő. Egy Heves megyei kicsiny faluban él egy idős úr, nevezzük csak egyszerűen Józsi bácsinak. Józsi bácsi nyugdíjas, tulajdonképpen nem lát, nem hall, köszvénye van, és magas a vérnyomása. Mégis felszólító levelet kapott, hogy vegyen részt a polgárvédelmi szolgálatra kötelezettek továbbképzésén. Amennyiben nem jelenik meg, és 8 napon belül nem nyújt be igazolást, hogy mi akadályozta meg ebben, pénzbírsággal és elzárással sújthatják.

Tovább


Nincs többé Túró Rudi!!!

Ég veled Tibi csoki. Búcsúzunk Túró Rudi. Büszkék voltunk a magyar termékekre, igazi nemzeti büszkeség düllesztette keblünket. De most vége, megfosztanak minket ezektől.

Ezek már nem magyar termékek, csak hazai termékek. A kormány a szerdai ülésén elfogadta a magyartermék-rendeletet. Az a magyar termék, amelyik 100 százalékban magyar alapanyagból készül.

A Vidékfejlesztési Minisztérium közleménye szerint az minősül magyar terméknek, ha a növényi eredetű élelmiszer alapanyagait belföldön termesztették, a vadon termő növényt Magyarországon gyűjtötték. Az állati eredetű élelmiszerekhez felhasznált állatok itt születtek, azokat határokon belül tenyésztették, dolgozták fel, illetve a halakat honi vizekből fogták ki, a vadakat pedig Magyarországon ejtették el.

A rendelet a magyar termék megjelölésen kívül tartalmaz még átmeneti kategóriákat is. Azokat a termékeket, amelyek magyar és külföldi alapanyagot is tartalmaznak, ám Magyarországon gyártják azokat, az úgynevezett hazai termék kategóriába sorolják. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter szerint például a hurka valószínűleg nem magyar termék, hanem csak hazai, amelyben a rizs nagy valószínűséggel külföldről származik.

Őszintén tisztelem pártunk és kormányunk azon erőfeszítését - hogy amit csak lehet - beskatulyázni és magyarítani akar. De valahogy mindig az az érzésem, hogy a legtöbb dolgot nem sikerül beskatulyázni, hanem a skatulyák falán mázolódik szét az erős - kormányzati - nyomástól.

Már évek óta kérdés, hogy mi magyar termék, és mi nem. Már régóta tudjuk, hogy a klasszikus magyar márkák furcsán válnak nemzetközivé. A reklámokban domborítják magyarságát, pedig már nem is nálunk készül. Például Szlovákiában készül a Tihany Camembert sajt, és még lehetne sorolni a példákat.

Nézzük az új rendeletet: az a magyar termék, amelyik 100 százalékban magyar alapanyagból készül. Az elv szép, de megvalósíthatatlan ez az árja gondolkodás. Ugyanis nem vagyunk világbirodalom: nem terem meg minden anyaföldünk májusi eső verte, júniusi nap sütötte kebelén. A Viktoriánus Angliában még elképzelhető a dolog, de itt, Európának e piciny szegletében kivitelezhetetlen.

Mielőtt bárki is megvádolna, nem a liberális dac beszél belőlem, csak a józan gasztronómia rajongó, aki sűrűn megfordul a konyhában, ismeri az ételek alapanyagait, összetevőit.

Vegyük csak gyermekkorunk maghatározó édességeit: a mogyorós csokit, a sport szeletet, vagy a Tibi csokit. Egyik sem lehet többé magyar termék, ugyanis hazánk kakaóbab ültetvényei finoman szólva is csekélyek. A különböző füvészkertekben található néhány példány nem fedezi a hazai igényeket. Ez a gond a Túró Rudival is. Hiába adta a nemzeti Riska, amely az Alföld pusztáin legelt, és igaz magyar baktériumok altatták túróvá tejét. Az a fránya roppanós csoki réteg kiveti a nemzet testéből.

Tovább


A tíz legőrültebb szakáll

Ha már semmivel sem tudsz kitűnni az átlagból, nyírj magadnak őrült szakállt. Az egyéniség hiányának leplezésére nem jó, de mindenki megbámul az utcán.

Tovább


20 játék, amit soha ne vegyél meg a gyerekednek

Vannak olyan játékok, amelyet értelmes szülő nem ad a gyerek kezébe. De ki az agyatlan tervező, aki ezeket megálmodja. De kiváncsi lennék a játékgyár vezetésének gyermekkori rémálmaira is, akik jóváhagyták a gyártást és forgalmazást.

Macskasz...r

Borotválható baba

Tovább


Furcsa vagy őrült szobrok

Némelyik szobor esetén kíváncsi lennék az alkotó lelkivilágára. Arról nem is beszélve, hogy ezeket vajon kik rendelték meg, és kik engedélyezték?

Tovább


Az igazság úgysem derül ki

Olvasom a hírt, hogy a BKV buszsofőrt, aki rendszeresen viccekkel, dalokkal és hangfelvételekkel szórakoztatta az utasokat, elbocsátotta a cég. Természetesen rögtön beindult a kommentelés, hogy hú, a gonosz, rosszindulatú, és ostoba cég már megint mit művelt. Vagyis megint a BKV-val szembeni - egyébként teljesen jogos - indulatok szabadultak el. Az teljesen mellékessé vált, hogy mi az elbocsátás oka/indoka.

Egyszer már elbocsátották azon a jogcímen, hogy engedély nélkül, a BKV belső szabályait megsértve nyilatkozott az ATV-nek. Akkor a BKK vezetője a buszvezetőt védelmébe vette, kifejezte, hogy számít a munkájára és arra kérte a BKV-t, hogy hívja fel a járművezetőt a szabályok betartására.

Tovább


Ostoba állatok, avagy vigyázz, hova dugod a fejed

Tovább


Trollkodnak a haverok

Tovább


Icipici

Tovább


Tücsi a galaktikus

Munkám egyik része, hogy másként látom a világot, mint mások. Időnként mint író. Máskor mint tudományos szerkesztő. Egyébként mint érdeklődő ember.


Toochee blogzin
Mottó: A világ érdekes! Szép, meglepő és mulatságos dolgok a földgolyó minden tájáról.


További blogjaim:
Macskaőrség | Szem-szájnak | Napi videó

| Toochee fotó |


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Lájkolj!

Kövess!


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.


Az oldalon megjelenő hirdetéseket külső ügynökség szervezi, azoknak bármilyen típusú tartalma nem tükrözi a blog készítőjének nézeteit.

Reblog